Június 30. és július 1. között rendezték meg a 2018-as Cheerleader Európa-bajnokságot Helsinkiben, ahol a magyar női válogatott képviselte hazánkat. A finn fővárosban rendezett két napos megmérettetésen, ahol az egyetem delegáltjai is képviseltették magukat, több mint 3000 sportoló mérte össze tudását. All Girl Elite kategóriában a magyar lányok a dobogó legfelső fokára állhattak fel, így Magyarország első Eb-aranyát szerezték meg ebben a kategóriában.

A csapat edzője, Nagy-Kismarci Bence elmondta: nehéz szezont zártak, azonban a versenyen remekül teljesítettek, Fehéroroszország, Franciaország, Csehország és Hollandia csapatait megelőzve a dobogó legfelső fokára állhattak fel. Hozzátette: fantasztikus érzés volt hét év után újra magyar Himnuszt hallani a cheerleading Európa-bajnokságon.

A 24 főből álló csapat két tagját (Springer Csenge, Lőrinczy-Nagy Emerencia), valamint egy edzőjét (Nagy-Kismarci Bence) a Semmelweis Egyetem delegálta, de képviseltették magukat az egyetem mellett a Spartan Cheerleaders, a DreamTeam Cheerleaders és a Diamond Cheer Dance sportolói is.

Forrás, képek: Nagy-Kismarci Bence

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.