Nyolcadik alkalommal hirdette meg a dm drogéria a Nap gyermekei című pályázatot, melynek legfontosabb célja az volt, hogy edukációs jelleggel hívja fel a szülők, pedagógusok figyelmét a megfelelő napvédelem fontosságára, hiszen a gyermekkorban elszenvedett napégés növeli a melanoma kialakulásának kockázatát.

400 óvoda 600 pályázó csoportja közül a Semmelweis Egyetem Pető András Karának Gyakorló Óvodája hozta el a fődíjat a pályázaton, így egymillió forint értékben két új, sérült és ép mozgású gyermekek által egyaránt használható fejlesztő játékkal, valamint a homokozók feletti napvédelmi vitorlákkal egészült ki az óvoda játszótere.

Kanyó Roland, a cég marketing és PR-vezetője gratulált a kiváló pályaműhöz a gyerekeknek, majd átadta az új játszótéri játékokat. Köszöntőjében kiemelte, hogy már kora gyermekkorban fontos a napvédelem szükségszerűségére felhívni a figyelmet, azonban nem mindegy, hogy azt hogyan tesszük, mivel a gyermekeknek legeredményesebben csak tanulásra ösztönző, játékos formában lehet átadni a legfontosabb információkat.

A kar nevében Feketéné dr. Szabó Éva, a PAK általános dékánhelyettese köszönte meg az ajándékot és rámutatott, azért is különösen hasznosak az új játékelemek, mert Pető András módszerének egyik pillérje éppen az, hogy ne a külvilágot kelljen átalakítani a sérült emberek mindennapjainak megkönnyítéséhez, hanem olyan eszközöket kell a kezükbe adni vagy fejleszteni, amelyeket együtt tudnak használni az egészséges, ép mozgású társaikkal.

A napvédelmi program szakmai partnere a Magyar Rákellenes Liga volt, a szervezet szakorvosa melanoma szűrést végzett az átadón a vendégek és az érdeklődők körében, felhívva a figyelmet a megelőzés és a szűrés fontosságára. Rozványi Balázs elnök beszédében kiemelte, fontosnak tartja, hogy a napvédelem szükségessége már egészen kis korban tudatosuljon a gyermekekben.

Az ünnepélyes átadót gyermekkoncert, ugrálóvárak és kézművessarok is színesítette.

Vona Zsófia
Fotó: Tatai Balázs – Semmelweis Egyetem és dm Magyarország

Galéria

6kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.