Az Athénban megrendezett első európai pacemaker versenyen Dr. Tarjányi Zoltán és Dr. Papp Roland, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika két rezidensének esetismertető előadását találta a legjobbnak a nemzetközi zsűri.

Az összességében a legjobb esetismertetésért járó díjat Dr. Tarjányi Zoltán kapta, aki egy szívtranszplantáció következtében kialakult komplikációt mutatott be. Dr. Papp Roland egy születési rendellenesség miatti szívhiba rekonstrukcióját ismertette, ezzel a legérdekesebb esetért járó díjat nyerte el. A World PacingSeries szimpózium négy hazai indulóját az idei Ifjúsági Kardiológus Napokon választották ki – ismertette Dr. Gellér László egyetemi tanár, a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika elektrofiziológiai részlegének vezetője, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja, aki maga is részt vett az előadások bírálásában.

Dr. Gellér László kiemelte, hogy a nagyszámú beteget ellátó Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán a fiatal kardiológusoknak, illetve szakorvosjelölteknek lehetőségük van az operációkban segédkezni, valamint részt vehetnek a tudományos munkában is, és olyan szemléletet tapasztalnak, amely természetessé teszi számukra, hogy részt vegyenek a nemzetközi megmérettetéseken is.

Forrás, fotó: Magyar Kardiológusok Társasága

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.