Harmadszor vett részt az egyetem az Association of International Educators (NAFSA) 2018-as felsőoktatási konferencián és kiállításon,  Philadelphiában. Az intézmény a Study in Hungary program keretében, a Tempus Közalapítvány támogatásával képviseltette magát az eseményen.

A NAFSA a világ legnagyobb nonprofit szervezete, amelynek elsődleges célja a nemzetközi oktatás és csereprogramok támogatása, elősegítése. A szövetség 10 ezer tagjának több mint 3500 intézménye van világszerte, több mint 150 országban. Az eseményt idén is nagy érdeklődés övezte: több mint száz országból 9500 résztvevő gyűlt össze a programon.

A konferenciát megelőző Magyar-amerikai felsőoktatási fórumon a magyar felsőoktatási intézmények bemutatták az amerikai együttműködésekben alkalmazott jó gyakorlatokat. A  Semmelweis Egyetem és a Rutgers University közösen kialakított oktatási és kutatási együttműködését Dr. Marie O’Toole, az amerikai intézmény professzora és dr. Pop Marcel nemzetközi igazgató mutatták be. Az előadók kitértek a kollaboráció előzményeire, tapasztalataira és az együttműködés jövőjére.

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője szerint a konferencia kiváló lehetőséget biztosított az egyetem nemzetközi láthatóságának növelésére, a meglévő kapcsolatok ápolására, új együttműködések létesítésére, továbbá indirekt módon a régióból származó hallgatók létszámának növelésére.

Forrás: Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.