A Rózsavölgyi Szalon különleges akciója keretében 20%-os kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak a “Benczúr kerti esték” következő előadásaira.

Kedvezmény mértéke: 20%
Az előadások helyszíne: Benczúr kert – 1068 Budapest, Benczúr u. 27.

Swingoperett
Időpont: 2018. június 27. (szerda) 20:30 (esőnap: június 28.)
Szereplők: Fischl Mónika, Simon Panna, Bálint Ádám, Homonnay Zsolt, Bársony Bálint és zenekara
Ajánló:
Swingoperett című estünkön népszerű operett slágereket, egyebek mellett Ábrahám Pál, Kálmán Imre és Zerkovitz Béla dalait hallhatják swingre hangolva, a Budapesti Operettszínház szólistáinak tolmácsolásában. A zenei keretet Bársony Bálint és Zenekara biztosítja. A zenekar akik az Amerikai komédia és A chicagói hercegnő című előadások után ismét bizonyítják, hogy az operett és más műfajok kiválóan megférnek egymás mellett.

Florian Zeller: A kulisszák mögött
A Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója
Időpont: 2018. július 18. (szerda) 20:30 (esőnap: július 19.)
Szereplők: Spolarics Andrea, Sztarenki Dóra, Vasvári Csaba, Kardos Róbert
Rendező: Ördög Tamás
Ajánló:
Kegyetlenül őszinte darab a kapuzárási pánikról, ugyanakkor teli humorral és (ön)iróniával. A párbeszédes jeleneteket újra és újra megtörik a szereplők „kihangosított” gondolatai. Nincs az a hazugság, titkos gondolat, elfojtott vágyakozás, amely a közönség elől rejtve maradna – garantált a lebukás!Daniel és Isabelle vacsorára várják barátjukat, Patrickot és annak új élettársát, Emmát. A látszólag könnyed és vidám este előkészületei közben tapintható a feszültség. A házaspár közeli barátságban volt Patrickkal és korábbi feleségével, akit a férfi elhagyott új szerelme, Emma miatt. Emma fiatal és csinos, semmiben sem hasonlít az elhagyott feleségre. Patrick felhőtlen boldogsága láttán a házigazdák kezdik megkérdőjelezni saját kényelmesen kialakított, rutinos életüket.

Neil LaBute: Valami csaj(ok)
Rózsavölgyi Szalon produkció
Időpont: 2018. július 25. (szerda) 20:30 (esőnap: július 26.)
Szereplők: Pokorny Lia, Őze Áron
Rendező: Németh Kristóf
Ajánló:
Egy középkorú férfi nősülni készül s elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála. Különlegessége, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő játssza, igazi bravúrszerep!Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című komédiáját még abban az évben bemutatták Londonban, 2013-ban pedig film készült belőle. Magyar nyelven játszották Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Temesváron. Magyarországon a Rózsavölgyi Szalonban volt látható először.

Nyáresti Filmzenék
Időpont: 2018. augusztus 8. (szerda) 20:30 (esőnap: augusztus 9.)
Fellépők: Náray Erika, Polyák Lilla, Szulák Andrea
Közreműködik: Juhász Attila – zongora, Schneider Zoltán – gitár, Studniczky László – basszus, Elek István – fúvós hangszerek, Berdisz Tamás – dob, ütőhangszerek
Ajánló:
Három Funny Girl. Három díva. Három csodálatos hang… Mi kell még egy felhőtlen, nyáresti kikapcsolódáshoz? Természetesen egy kis fantasztikus muzsika. Ahogy vannak filmek, amiket akárhányszor örömmel megnézünk, úgy vannak mozislágerek, amiket bármikor örömmel meghallgatunk. Náray Erika, Polyák Lilla és Szulák Andrea, valamint öt fantasztikus zenész most ezekből válogat. Garantáljuk, nem lesz olyan dal, amit a közönség ne ismerne!A Benczúr Kerti Esték vetítéssorozatához kapcsolódóan felcsendülnek részletek magyar filmekből, olyan örökzöldek, mint az Engem rumba döntöget romba, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, a Különös éjszaka volt, vagy a Su-su bolondság. De lesznek Oscar-díjas betétdalok is, mint az Álljon meg a nászmenetből a Say a Little Prayer for You, a New York, New York, az Ilyenek voltunk címadó dala, a Can’t Take My Eyes off You az Összeesküvés elmélet című filmből, de hallhatóak lesznek James Bond és Disney klasszikusok slágerei is.

Az előadások helyszíne: Benczúr kert – 1068 Budapest, Benczúr u. 27.

Megközelítés:
• M1 metró, 105-ös busz/Bajza utca megálló (3 perc séta)
• 75, 79 troli és 30, 30A, 230 busz/Benczúr utca–Dózsa György út sarok (5 perc séta)
• 70 troli/Reformáció park megálló (5 perc séta)
• Autóval érkezők: ingyenes parkolási lehetőség az utcában vagy a Dózsa György út menti parkolóban 18 óra után (8.00-18.00 óra között 350 Ft/óra).

Rossz idő esetén:
Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a Rendezvény szervezője legkésőbb az előadás napján 15.00 óráig a www.benczurkertiestek.hu honlapon közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a Rendezvény szervezője az előadás megtartására készül, szükség esetén az előadás megkezdésével vár. A Rendezvény szervezője fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondja.
Rossz idő esetén az előadás megkezdésével, illetve a már megkezdett első felvonás folytatásával 20 percet várhat. Amennyiben rossz idő miatt a szünet nélkül játszott előadás 35 perc után félbeszakad, az előadás megtartottnak tekintendő, illetve kétrészes előadások esetén, amennyiben az I. felvonás után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.
Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek.
Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, a jegyek az elmaradt előadást követő munkanaptól számított 14 napon belül a Rózsavölgyi Szalon jegypénztárában nyitvatartási időben válthatók vissza.
 
Jegyigénylés:
Jegyek igényelhetők a jegy@rozsavolgyi.hu email címen, illetve a +36 30 463 88 22-es telefonszámon hétköznap 12.00 és 18.00 óra között. Kérjük, jegyfoglalásnál, illetve jegyvásárlásnál minden esetben jelezzék, hogy a Semmelweis Egyetem munkatársai vagy hallgatói. Lehetőségük van online is érvényesíteni a fenti kedvezményt a http://benczurhaz.jegy.hu oldalon. Ezt úgy tehetik meg, hogy vásárláskor (mikor már a kosárba helyezték a jegyeket) a kuponkód mezőbe beírják az Benczur2018 kódot, és már is érvényesíthetik a kedvezményt.
 
Jó szórakozást kívánunk!