A Generáció Koncert Média különleges akciója keretében 8%-os kedvezményes bérleteket kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjére az Olasz Intézetbe. A bérlet megváltásával az alábbi két koncertet lehet meghallgatni.

Helyszín: Olasz Intézet, 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.
Kedvezmény mértéke: 8 %

Koncert az Olasz Intézetben I.
Időpont: 2018. november 25. (vasárnap) 16.00
Műsor:
Wagner: A bolygó hollandi – nyitány
Wieniawski: d-moll hegedűverseny
Sibelius: II. szimfónia
Vezényel: Dobszay Péter
Közreműködik:
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Hegedű: Oláh Vilmos
Ajánló:
Az est programja szabad válogatás az európai romantika „d” tonalitású szimfonikus terméséből: a d-moll oly sokszor volt hajdanán a végzet hangneme, míg az ellentétes arculatú D-dúr hagyományosan az ünnep, a mámor világához kötődött. A bolygó hollandi nyitánya az ifjú Richard Wagner mesterműve. Magát az operát egy északi-tengeri hajóút ihlette, a német szerző északi atmoszférájú zenéje így természetes párjává lesz a programban Jean Sibelius II. szimfóniájának, a finn lélekből kiáradó, eposzi erejű megnyilatkozásnak. A műsor igazi kuriozitása, Henryk Wieniawski II. hegedűversenye, fölfedezést érdemlő alkotás. Szólista-tolmácsolója a világjáró Oláh Vilmos, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, vezényel a fiatal Dobszay Péter.

Koncert az Olasz Intézetben II.
Időpont: 2019. március 3. (vasárnap) 16.00
Műsor:
Rahmanyinov: III. zongoraverseny
Franck: d-moll szimfónia
Vezényel: Antal Mátyás
Közreműködik:
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Zongora: Balog József
Ajánló:
Szergej Rahmanyinov III. (d-moll) zongoraversenye a hírhedett kihívások egyike: hazánkban nem sokan mondhatják el magukról, hogy műsorukra tűzték már a zeneirodalom talán legnehezebb billentyűs versenyművét. Egyikük Balog József, a Miskolci Szimfonikusok visszatérő vendégpartnere. Rahmanyinov tételeiben fénylő szépségű szláv dallamok keverednek csehovias melankóliával, Csajkovszkij-i emlékű érzelmességgel és mámorral; olykor a távoli sztyeppék titokzatos ősritmusaival.
Az orosz alkotás a francia romantika népszerű remekével, Cézar Franck egyetlen ‒ szintén d-moll hangnemű ‒ szimfóniájával találkozik az est programjában. Vezényel a Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory díjas Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar nyugalmazott karigazgatója.

Bérletigénylés:
A bérlet megrendelését (a darabszám megnevezésével) a koncertmedia@gmail.com címre küldje el, a bérleteket a visszaigazolást követően a helyszínen veheti át.

További részletek erre a linkre kattintva megtekinthetők

Jó szórakozást kívánunk!