A Semmelweis Egyetem példaképül kívánja állítani azokat a hallgatókat, akik amellett, hogy kiválóan teljesítik tanulmányi kötelezettségeiket, kimagasló eredményeket érnek el hazai és nemzetközi sportversenyeken, illetve a szabadidősport szervezésében. Ezért alapította a korábbi Egyetemi Tanács – a jogelőd egyetemek hagyományait folytatva – a „Jó tanuló – jó sportoló elismerő” díjat. A díjjal elismert hallgatókat Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont, Sporttelep igazgatója ismertette, a díjakat dr. Szél Ágoston adta át.

A női hallgatók versenyében első helyezést ért el Dinnyés Izabella, cheerleader, az Általános Orvostudományi Kar VI. évfolyamos hallgatója; második helyezést ért el Tóth Enikő, jégkorongozó, az Egészségtudományi Kar IV. évfolyamos hallgatója; harmadik helyezést ért el Popon Anikó Dorina, cheerleader, a Fogorvostudományi Kar IV. évfolyamos hallgatója; negyedikhelyezést ért el Szécsi Janka Emma, cheerleader, a Gyógyszerésztudományi Kar V. évfolyamos hallgatója.

A férfi hallgatók versenyében első helyezést ért el Oláh Bence, gyorskorcsolyázó, az Általános Orvostudományi Kar VI. évfolyamos hallgatója; második helyezést ért el Kiss Barnabás, kosárlabdázó, az Általános Orvostudományi Kar II. évfolyamos hallgatója.

Galéria

6kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.