Március 7-én ötödik alkalommal rendeztek énekversenyt a Pető András Kar (PAK) Gyakorló Általános Iskolájában a Konduktív Pedagógiai Központ szervezésében. A gyermekek különböző korcsoportokban indulhattak, a zsűri elnöke ezúttal Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas  operaénekes, érdemes művész, a Pető András Kar jószolgálati nagykövete volt.

A Gyakorló Általános Iskola tehetségprogramjának fontos része a rendezvény, hiszen a szaktanári megfigyelésen túl arra is lehetőséget biztosít, hogy nyilvánvalóvá váljon, kik a tehetséges tanulók zenei téren.

A verseny célja elsősorban az volt, hogy a tehetségesebb gyerekek egy-egy értékes, nekik tetsző énekkel vagy népdallal ki tudjanak állni társaik elé és képesek legyenek azt megfelelő szöveg- és dallamhűséggel előadni, ezzel szerezve örömet maguknak és egymásnak. A verseny közös „beénekléssel” kezdődött, a gyerekek ismert népdalokat adtak elő a közönséggel együtt és a konduktorok kíséretével, ezt követték a korcsoportok szerinti egyéni és csoportos előadások.

A szünetben, amíg a zsűri döntéshozatalra visszavonult, újabb állomásához érkezett a Pető Zenedélután is, ahol ezúttal a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarának vonósnégyese vezette be a gyerekeket a vonósnégyesekre írt darabok rejtelmeibe Haydn művén keresztül Dubóczky Gergely vezetésével.

Rost Andrea, valamint a zsűriben helyet foglaló Luczy Judit, az újbudai Ádám Jenő Általános Iskola igazgatóhelyettese, Antoni Gáborné, a PAK Gyakorló Óvodájának vezetője, Sélley Péterné, az iskola igazgatója és Matus Márta konduktor a rendezvény végén színházjeggyel díjazták a legszebben éneklőket és a különdíjasokat is.

Vona Zsófia
Fotó: Tatai Balázs – Semmelweis Egyetem

Galéria

6kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.