A MEFS 2018-ban is folytatja a hallgatók rendszeres sportolását motiváló MozduljRá! Belefér?! kampányt, melynek keretében 2018. május 5-25. között „Keressük Magyarország Legizmosabb Egyetemét!” szlogennel közös eseményt szervez a Szerencsejáték Zrt. (SzZrt.), mint a felsőoktatási sport elkötelezett támogatója, együttműködésével. A kampány arca idén is Lám Bálint birkózó világbajnok, Universiade bronzérmes, kétszeres egyetemi világbajnok (2014 Pécs, 2016 Corum), az Év Egyetemi Sportolója (2014 és 2016), a Testnevelési Egyetem hallgatója lesz. A kampányban részt vevő intézmények hallgatóinak a fenti időszakban párokat alkotva, felváltva, felüléseket kell elvégezni, mely gyakorlat végzéséhez a MEFS polifoam szőnyegekkel járul hozzá.

A „2018 Legizmosabb Egyeteme” címet az nyeri el, aki a legmagasabb pontszámot éri el az alábbi számítás szerint a létszám szerinti kategóriában: az intézmény hallgatói által végzett felülések összege szorozva az intézmény kampányba regisztrált hallgatói létszámának és összes nappali tagozatos hallgatói létszámának arányával. A SzZrt. felajánlásának köszönhetően, részt vevő intézményenként 3 szerencsés hallgató 10-10.000 Ft-os, míg az intézmények 1.000.000 Ft összértékű sportszer-utalványt kapnak 3 kategóriában a kiérdemelt, „2018 Legizmosabb Egyeteme I. II. III. kategóriában” elnevezésű arany kettlebel díj mellé. A hallgatói létszámhoz képest legtöbb hallgatót megmozgató szervező 50.000 Ft értékű Feldobox wellness utalványt kap ajándékba.

A kampányban 2018. május 5-én, a Dunai Regatta keretében, a Műegyetem rakparton, is biztosított az erőpróba teljesítése, Mozdulj Rá! ajándékokért. A Regattán teljesített gyakorlat mennyisége is hozzáadódik az adott intézmény végső eredményéhez. Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás 2018. július 10-én, a „Tekerj az EFOTT-ra” sajtónyilvános megnyitóján történik.

Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség