KEDVEZMÉNYES ELŐADÁSOK A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZBAN

 

József Attila Színház különleges akciója keretében kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem minden munkatársának és hallgatójának az alábbi vidéki és határon túli színházak vendég előadásaira.

 

Helyszín: József Attila Színház (1134 Budapest, Váci út 63.)

Kedvezményes jegyár a vendégelőadásokra:

1500 Ft/fő/előadás

 

Augusztus Oklahomában

tragikomédia két felvonásban

Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház vendégjátéka

Időpont:

  1. január 31. (szerda) 19.00

Ajánló:

Az elmúlt évek egyik legnagyobb amerikai Broadway-sikere volt Tracy Letts 2007-ben bemutatott, többszörös Tony- és Pulitzer-díjas tragikomédiája. A fanyar humorú, sziporkázó párbeszédekkel teletűzdelt színművet láthatja a közönség a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában. Az Augusztus Oklahomában izgalmas krimi, frenetikus vígjáték, megrendítő családi dráma és igazi amerikai mese egyszerre egy alkoholista apáról és egy gyógyszerfüggő anyáról, akik megpróbálnak rendet tenni maguk körül.
De egy olyan családban, amelyben csupa léhűtő férfi, boldogtalan asszony, hűtlen férj és lázadó nő él – ez csaknem lehetetlen vállalkozás. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb háznál is lehetnek olyan sérelmek, elfojtott vágyak és veszélyes titkok, amelyek egy alapos nagytakarítás során egyszer csak előkerülnek a régi kacatok közül az üres gyógyszeres dobozokkal és sörösüvegekkel együtt.

 

Piaf-menet 

Edit Piaf élete az ismert, közkedvelt sanzonokkal sok zenével

Újvidéki Színház vendégjátéka

Időpont:

  1. február 15. (csütörtök) 19.00

 

Móricz Zsigmond:  Sári bíró 

vígjáték

Külhoni Magyar Nemzeti Színház vendégjátéka

Időpont:

  1. február 17. (szombat) 19.00

Ajánló:

Bíróválasztásra készül a falu. A falu bíráját Sári bírónak csúfolják, mert helyette a felesége Sári irányítja az ügyeket. Diktál, nemcsak a családnak, a falunak is. A bíró szívesen szabadulna székétől, de az asszony nem engedi. Most ő egyengeti férje útját a választáson. A bíró kénytelen összefogni fiával, Jóskával, aki szerelmes az ellenjelölt Pengő Kovács lányába, Lizibe. A fiatalok csak akkor lehetnek egymáséi, ha Pengő Kovács nyeri a bírói tisztet egyhangú szavazással. A két vetélytárs gyermekei egymást szeretik és szövetkeznek a háttérben. A terv remekül beválik. A régi bíró megmenekül megunt hivatalától, a szerelmesek megkaphatják a suszter házát a falu közepén és egymást. A hatalmát veszni féltő bíróné végül megenyhül és örömmel fogadja a családba Lizit, aki méltó folytatója anyósa család- és faluirányítói munkásságának, és így Sári bírónénak is megmarad a beleszólása a közügyekbe.

 

Jegyigénylés:
Jegyigényét, kérjük jelezze a darabszám megnevezésével a 06-70-457-1809-es telefonszámon, vagy a kerpen.kati@jozsefattilaszinhaz.hu e-mail címen hétfőtől péntekig 10.00 és 17.30 között. Kérjük, foglalásnál hivatkozzon erre a hírlevélre.

Jó szórakozást kívánunk!