Személyre szóló ajándékokkal lepte meg a gyermekeket az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika karácsonyi ünnepségén Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki betekintett a klinika működésébe is, a többi között megtekintette a sürgősségi osztályt, valamint a laparoszkópos tornyot.

A karácsonyi rendezvény résztvevőit dr. Szabó Attila, a klinika igazgatója köszöntötte, aki kitért rá, hogy az intézetben már hagyomány a dolgozók és a gyermekek közös ünneplése. Mint mondta: az ünnep lehetőséget ad arra, hogy a napi feladatok és munka mellett egy kicsit megálljunk, elgondolkodjunk az elmúlt év történésein és egymásra figyeljünk. A klinika munkatársai mellett az eseményen a krónikusan beteg és hátrányos helyzetű gyerekek is jelen voltak, ugyanis többen az év jelentős részét, köztük a karácsonyt is a klinikán töltik.

Herczegh Anita a gyermekeket névre szóló karácsonyi ajándékokkal lepte meg, akik állapotuk miatt nem voltak jelen az ünnepségen, azok helyett szüleik vették át a meglepetéseket.

Az ünnepség végén dr. Szabó Attila elmondta, az intézményt többen is támogatták az évben – köztük Herczegh Anita és Áder János köztársasági elnök is –, a támogatások hozzájárulnak a modern eszközök beszerzéséhez és a gyerekek gyógyulásához. Az ünnepséget Lovász Irén népdalénekes műsora színesítette.

Homonnay-Bukovenkszki Orsolya
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Galéria

6kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.