A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar különleges akciója keretében 50%-os kedvezménnyel kínál jegyeket a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak a MÜPÁ-ban rendezett “Mélyvonós mesterek: Zimmermann/Várdai/Héja” koncertre.

Mélyvonós mesterek: Zimmermann/Várdai/Héja

Helyszín:

MÜPA, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
Időpont:
2017. december 7. (csütörtök), 19:30
Kedvezményes jegyár:
I. kategória: 2400 Ft/db
fszt. 5-9. sorig vagy fszt. 17-19. sorig vagy I. em. középerkély 2-3. sorig
II. kategória: 1950 Ft/db
fszt. 1-3. sorig vagy fszt. 23-24. sorig vagy I. em. középerkély 5. sorig
Jelentkezés:
Kérjük, részvételi szándékát a jegy@concertobudapest.hu címen, a rendelt jegy darabszámának és kategóriájának feltüntetésével jelezze.
A visszaigazolt jegyeket a helyszínen, névre szólóan lehet majd átvenni a Concerto pultjánál 18:30 és 19:00 között.
Jelentkezési határidő:
2017. december 7. (csütörtök) 10:00
Program:
R. Strauss F-dúr románc csellóra és zenekarra, op. 13
Bartók Brácsaverseny
R. Strauss Don Quixote, op. 35
Közreműködik: Tabea Zimmermann – brácsa; Várdai István – cselló
Vezényel: Héja Domonkos

Ajánló:
Két jelentős mélyvonós szólista vendégeskedik ezen a Héja Domonkos által vezényelt koncerten. Telt és zengő brácsahang, előadói szuggesztivitás és tökéletes technikai felvértezettség – ezek az ismertetőjegyek jellemzik az ICMA Év művésze díjával kitüntetett Tabea Zimmermann pódiumjelenlétét, és ha brácsahang helyett csellóhangot írunk, mindez tökéletesen ráillik Várdai István muzsikálására is. Várdai a magyar koncertközönség valóságos kedvencévé és büszkeségévé vált az elmúlt évek során, s szerencsénkre Zimmermann is többször megajándékozott már minket jelenlétével és játékával. A koncert első felében külön-külön vonul majd elénk a két művész: Várdai a 19 esztendős Richard Strauss zenekari kíséretes F-dúr románcát (1883), míg Zimmermann a Bartók által torzóként hátrahagyott, de Serly Tibor által befejezett Brácsaversenyt játssza majd. A második koncertrészben azután együtt muzsikál majd a két szólista és a Concerto Budapest együttese: Richard Strauss Don Quixote című szimfonikus költeményét (1897), azaz lovagi témára írt fantasztikus változatait előadva. E műben a cselló Cervantes regényének címszereplőjét, míg a szólóbrácsa (és a tenortuba meg a basszusklarinét) a botcsinálta, ám annál hűségesebb fegyverhordozó, Sancho Panza alakját idézi elénk.

 

Jó szórakozást kívánunk!