Az Ortopédiai Klinika munkatársai, az ünnepelt családtagjai és a klinika működésében fontos szerepet játszó, nem klinikai orvoskollégák köszöntötték az intézményt az elmúlt 22 évben vezető dr. Szendrői Miklóst 65. születésnapján.

Dr. Szőke György, az ünnepelt tanszékvezetői utódja még igazgatóhelyettesként tartott beszédében emlékeztetett arra, hogy dr. Szendrői Miklós az elmúlt hónapokban számos elismerésben részesült. Megkapta a Szenátus döntése alapján a Semmelweis Egyetem címerével díszített Arany Pecsétgyűrűt az egyetemi vezetői munkássága elismeréséül. Az Ortopédiai Klinikán Magyarország legnagyobb csont- és lágyrésztumor sebészeti centrumát teremtette meg, ennek elismeréséül megkapta a dr. Genersich Antal Alapítvány díját. Az ünnepség előtti napokban átvehette a Semmelweis Ignác emlékérem és jutalomdíjat, mellyel iskolateremtő munkásságát jutalmazta az egyetem. Ezt követően dr. Szőke György idézett azokból a jókívánságokból, melyeket a professzor születésnapjára írásban kapott orvoskollégájától.

Dr. Szendrői Miklóst baráti hangvétellel köszöntötte számos megjelent kollégája. Dr. Kiss János klinikai szakorvos régi munkatársként idézte föl a két évtizedes szoros együttműködő munka emlékeit. Dr. Terebessy Tamás adjunktus a fiatalabb nemzedék nevében köszöntötte az ünnepeltet. Dr. Perlaky Tamás tanársegéd és dr. Bartha Lajos adjunktus régi fotók bemutatásával emlékezett vissza a klinikai rendezvényekre, mindennapokra. Mindezeket követték dr. Lakatos József nyugalmazott egyetemi docens, dr. Bondár Attila, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika szakorvosa, valamint dr. Antal Imre egyetemi adjunktus köszöntő szavai.

Végül dr. Szendrői Miklós köszönetet mondott az ünnepségen résztvevőknek és kiemelte, hogy a klinika elmúlt több mint két évtizedében elért gyógyító, oktató és kutató eredményei a jól működő csapatmunkának köszönhetőek.

Galéria

11kép

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.