Idén első alkalommal a Semmelweis Egyetem is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójához. December 1-je és 8-a között gyűjtik a szegény sorsú gyermekeknek szánt, színes csomagolópapírba öltöztetett karácsonyi ajándékdobozokat a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság irodájában, a Központi Igazgatási Épület első emeletén.

Egy cipősdobozba sokkal kevesebb dolog fér, mint amennyit egy gyerek érdemel, nem csak karácsonykor, hanem a hétköznapokban is – fogalmazott Kovács Eszter, a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság vezetője, hozzátéve: többüknek ráadásul csupán a Baptista Szeretetszolgálat által gyűjtött dobozok jelentik a karácsonyi ajándékot. Ezért csatlakozott a kezdeményezéshez az igazgatóság, amelynek irodájában (Üllői út 26., 107-es szoba) zárt gyűjtőpontot hoztak létre néhány napra. Ide várjuk december 1-től egy héten át az adományokat – mondta az igazgató. Hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, míg pénteken 8-tól délután egy óráig lehet leadni a csomagokat. Helyhiány miatt csak az egyetem munkatársai és hallgatói tudják behozni a cipősdobozokat.

Az összegyűjtött csomagokat december 8-án szállítják el az egyetemről, így karácsonyra már célba is érnek a meglepetések. A szervezők azt kérik, hogy a dobozokra mindenki írja rá, hogy körülbelül hány éves és milyen nemű gyermeknek szánja az ajándékot. Főként színes papírba csomagolt, játékokkal, édességekkel, könyvekkel, higiéniai eszközökkel, esetleg tartós élelmiszerrel megtöltött cipősdobozokat várnak.

A Baptista Szeretetszolgálat immár 14. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót azzal a céllal, hogy minél több rászoruló gyermek karácsonyát tegyék szebbé azáltal, hogy szerencsésebb sorsú társaikhoz hasonlóan ők is részesei lehetnek az ajándékozás örömének. Minden évben több tízezer gyermekhez juttatják el az ország több száz gyűjtőpontján leadott adományokat. Idén első alkalommal önálló, zárt gyűjtőpontként a Semmelweis Egyetem is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Fotó: baptist.hu
Kiemelt kép: shoeboxprojectusa.org

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.