Arany Gyűrű elismerést vehetett át Kahlichné dr. Simon Márta, az Egészségtudományi Kar (ETK) Családgondozási és Módszertani Tanszékének nyugalmazott főiskolai tanára a Gödöllőn megrendezett Jubileumi Védőnői Emlékülésen. A kitüntetést dr. Gémesi György, a város polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke adta át a díjazottnak sok évtizedes szakmai-oktatói munkásságának elismeréseként.

Kahlichné dr. Simon hosszú évekig kutatta a védőnői munka kialakulásának és képzésének történetét. A 2015-ben megjelent „A védőnői hivatás története” című könyve egyedülálló és hiánypótló Magyarországon, ugyanis ez az első olyan könyv, ami hitelesen végigvezeti az olvasót a védőnői szolgálat történetén.

A 90 éve alakult Zöldkeresztes Egészségvédelmi Szolgálat mai aktualitásairól szóló Jubileumi Védőnői Emlékülésen, melyet a gödöllői Királyi Kastélyban rendeztek meg, Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke köszöntötte a konferencia résztvevőit. A rendezvény keretében Kahlichné dr. Simon Márta „A múlt üzenete a mának” címmel, míg dr. Fogarasi-Grenczer Andrea, az ETK Családgondozási Módszertani Tanszék adjunktusa a „Védőnőképzés múlt, jelen, jövő” címmel tartott előadást. A jubileumi eseményt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Magyar Védőnők Egyesülete közösen szervezte.

HBO
Fotó: Gödöllő város Facebook-oldala

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.