A 29. nyári Universiadén 14 sportágban képviselik hazánkat a magyar egyetemisták. Több számban is eredményesen szerepeltek a Semmelweis Egyetem hallgatói: ezüstérmet szerzett a női kard válogatottból Katona Renáta és Mikulik Júlia, valamint a 3000 méteres akadályfutás versenyszámban Gyürkés Viktória is.

A női kardválogatott a negyeddöntőben 32-23 arányba verte az oroszokat, majd az elődöntőben 45-36 arányban a lengyeleket. A fináléban a magyar csapat a japánokkal mérkőzött, ahol az ellenfél győzedelmeskedett, 45-38 arányban. A válogatott tagjai Katona Renáta és Mikulik Júlia (Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, ETK), Márton Anna (ELTE) és Záhonyi Petra (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem). Mikulik Júlia a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által készített interjúban elmondta: a korábban elért egyéni eredmény miatt csalódott volt, így örült annak, hogy csapattársaival együtt dobogóra állhatott. Az éremtábla élén vívásban egyébként összességében a magyarok győzedelmeskedtek, ugyanis három arany és három ezüstéremet hoztak haza.

A női 3000 méteres akadályfutásban Gyürkés Viktória, aki szintén az ETK hallgatója, ezüstérmes lett, megelőzve ezzel a török Ozlem Kaya-t. Az utolsó akadálynál már érezte, hogy a bronzérmet szerzett török ellenfelet le tudja győzni – mondta Gyürkés Viktória a MEFS-nek adott interjúban. Az idén Tajvanban megrendezett Universiadén Balogh Orsolya, a Fogorvostudományi Kar hallgatója női tőr szakágban indult, míg Mihalovits Botond, az Általános Orvostudományi Karról judo versenyszámban. A női tőr válogatottból Balogh Orsolya (SE) negyedik helyezést ért el.

Az éremtábla megtekintéséhez kattintson ide.

Fotó és forrás: MEFS

Borítókép forrása: taiwantoday.tw

HBO

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.