Rózsavölgyi Szalon különleges nyári akciója keretében kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak az alábbi darabjaira.
 
Lucy Prebble: Mellékhatás
Időpont: 2017. július 11. és 12. 19:30
Kedvezményes jegyár: 2 450 Ft (4 900 Ft helyett)
Helyszín: 1052 Budapest, Szervita tér 5.
Szereplők:
Dr. James: Tóth Ildikó
Toby: Lengyel Ferenc
Connie: Sodró Eliza
Tristan: Porogi Ádám
Rendező: Valló Péter
 
Ajánló
Lucy Prebble a kortárs angol drámairodalom kiemelkedő és elismert szerzője. Mellékhatás (The Effect) című darabját 2012-ben hatalmas sikerrel mutatta be a londoni Nemzeti Színház, és még abban az évben megnyerte a legjobb drámának járó kritikusok díját.
A darab egy hétköznapinak induló egyszerű gyógyszerkísérletről szól, ahol egy új, depresszió elleni szert tesztelnek. A kísérlet résztvevői arra vállalkoznak, hogy némi díjazás fejében heteken át, a világtól elzárva, szigorú megfigyelés alatt szedik az új gyógyszert, vagy annak placebóját.
Két huszonéves kísérleti alany, Connie és Tristan között már az első napokban forrni kezd a levegő, de senki nem tudja, hogy a két fiatal egyre fokozódó érdeklődése egymás iránt, a kórházban kibontakozó titkos szerelmük valódi vonzalom-e, vagy csak az új antidepresszáns mellékhatása. Azt se lehet tudni, melyikük kap placebót, és melyikük valódi gyógyszert. Connie és Tristan szeretnének kiigazodni ebben az érzelmi zűrzavarban, és szeretnének bízni a saját érzéseikben, meg persze a másikéban is, de ez csak úgy lehetséges, ha kézbe veszik a kísérlet irányítását.
A helyzetet bonyolítja, hogy a vizsgálatot a zárkózott, és meglehetősen labilis lelkiállapotú pszichiáternő, Lorna James vezeti, aki nem hiszi, hogy a depresszió egy agyi kémiai folyamat zavarának eredménye lenne, így abban sem hisz, hogy tablettákkal gyógyítható lenne az. Főnöke, Toby viszont azt vallja, hogy mindenre van gyógyszer, csak meg kell találni a megfelelő összetételű pirulát. Lorna a két fiatal kapcsolatában lehetséges veszélyforrást, érzelmi összeomlást lát, Toby viszont a váratlan eredménytől, a „pozitív“ mellékhatástól áttörési lehetőséget és pénzt remél: hiszen ha ilyen heves érzelmeket képes kiváltani az új szer, lehet, hogy megtalálták a szív potencianövelő szerét.
Lucy Prebble lebilincselően szórakoztató és elgondolkodtató drámája a tudományos objektivitást állítja szembe az emberi szív és agy rejtelmeivel, a tiszta számokat és adatokat érzéseink kuszaságával, kiismerhetetlenségével.
Az előadásról bővebben itt olvashat:  http://szalon.rozsavolgyi.hu/hu/eloadasok.html?eloadas_id=9104
 
Hindi Brooks: Romance.com
magyarországi bemutató
Kedvezményes jegyár:  3 920 Ft (4 900 Ft helyett)
Helyszín: Benczúr kert – 1068 Budapest, Benczúr u. 27.
Szereplők:
Nora – Molnár Piroska
Benny – Jordán Tamás
Terry – Sipos Vera
Don – Domokos Zsolt
Jef – Formán Bálint
Rendező: Dicső Dániel
 
Ajánló
Az amerikai írónő romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak, és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki. Az amúgy is vígjátékba kívánkozó alaphelyzet akkor válik igazi, vérbő komédiává, amikor a magát 25 évesnek kiadó Nora, és a 28 évesként csetelő Ben randit ad egymásnak. Sok-sok félreértés után persze kiderül, hogy ki kicsoda, és mindenki megtalálja a hozzá illő párt.
 
Jean-Marie Chevret: Amazonok
Időpont: 2017. augusztus 21. és 22. 20:00 (Esőnap: augusztus 23.)
Kedvezményes jegyár: 3 920 Ft (4 900 Ft helyett)
Helyszín: Benczúr kert – 1068 Budapest, Benczúr u. 27.
Szereplők:
Martine: Náray Erika
Annie: Györgyi Anna
Micky: Auksz Éva
Guillaume: Ozsgyáni Mihály
Loïc: Héricz Patrik
Rendező: Szarka János
 
Ajánló
Martine, egy középkorú háziasszony, miután a férje elhagyja, mély depresszióba zuhan. Két facér barátnője – Micky és Annie – odaköltözik hozzá, hogy együtt vészeljék át ezt az időszakot, és elhatározzák, hogy a fájdalom és csalódás elkerülése végett tabuként kezelnek minden férfit. Csakhogy mindezt megrengeti, amikor váratlanul megérkezik a gavallér és szemtelenül jóképű Guillaume. A fiatal férfi jelenléte nem csak a három barátnő kapcsolatát, de a férfiak kirekesztésén alapuló döntésüket is megkérdőjelezi…
 
 
Jegyvásárlási információk:
Jegyek igényelhetők a jegy@rozsavolgyi.hu email címen, illetve a +36 30 463 88 22-es telefonszámon hétköznap 12.00 és 18.30 között. Kérjük, jegyfoglalásnál, illetve jegyvásárlásnál minden esetben jelezzék, hogy a Semmelweis Egyetem munkatársai vagy hallgatói. Kedvezményét érvényesítheti online vásárláskor is a Rózsavölgyi Szalon oldalán (http://szalon.rozsavolgyi.hu/hu/onlinejegy.html) a Mellékhatás előadásokra az LL564So kuponkód segítségével, a romance.com és az Amazonok előadásokra a Benczúr kertben pedig a Ben89Rv kuponkód segítségével!
 
A jegypénztár nyitvatartása a nyári időszakban:
2017. július 15-től augusztus 20-ig szombat, vasárnap ZÁRVA
2017. július 17-28. között és augusztus 14-18. között 14-18 óráig
2017. július 31. és augusztus 11. között ZÁRVA
2017. augusztus 21-től szeptember 6-ig 10 és 18 óra között
Szeptember 7-től a régi rend szerint várják Önöket a jegypénztárak: hétfőtől szombatig 12 és 20 óra között, vasárnap előadás előtt egy órával.
 
 
A Semmelweis Egyetem hallgatói és munkatársai részére igénybe vehető állandó kedvezményekről erre a linkre kattintva olvashat.