A II. Egészségőr Kupán összesen 11 csapat képviselte a Semmelweis Egyetemet, melyből két csapat ért el dobogós helyezést: a hatfős férfi/ vegyes maratonváltó kategóriában, valamint a női háromfős félmaratonváltó versenyen is harmadik helyezett lett az egyetem egy-egy csapata. A sporteseményen az egészségügy területén dolgozók, az egészségügyi felsőoktatási képzésben tanulók és oktatók vehettek részt.

A Budapesti Sportiroda (BSI) által szervezett versenyt a 24. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó keretében rendezték, melyen összesen 8300 futó és 1400 váltócsapat indult. Két távon és négy kategóriában lehetett nevezni: hatfős maratonon (42,2 kilométer), illetve háromfős félmaratonon  (21,1 kilométer) férfi/vegyes vagy női csapatként. A vegyes csapatokat a férfiak között értékelték.

A kupa célja, hogy az egészségügyben dolgozók személyes példamutatásukkal felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára és annak pozitív hatásaira. Az Egészségőr Kupán a Semmelweis Egyetem több csapata is díjazott lett. A hatfős férfi/ vegyes maratonváltó kategóriában a Gélfuttatók csapata harmadik helyen végzett (Dr. Patócs Attila Balázs, Dr. Grolmusz Vince, Dr. Doleschall Márton, Dr. Butz Henriett, Dr. Sarkadi Balázs, Dr. Kövesdi Annamária). Ötödik helyezést ért el az Ábelek a rengetegben egyetemi csapat (Dr. Patócs Attila Balázs, Dr. Szücs Nikolette, Dr. Perge Pál, Dr. Decmann Ábel, Dr. Sumánszki Csaba, Fülöpné Németh Kinga), és hetedikként ért célba a Mentálhigiéné Intézet LaMentál csapata (Bóné Veronika, Lukács Ágnes, Dr. Pilinszki Attila, Dr. Török Gábor, Semsey Gábor, Szabó Katalin Lilla).

A női csapatok közül a háromfős félmaratonváltó harmadik helyezettje a II. Sz. Patológiai Intézet, Kalcium Jelátvitel Labor Vortex trió csapata lett (Varga Karolina, Szendefyné Lór Krisztina, Dr. Padányi Rita). A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika több háromfős csapata is képviselte az intézményt: Majori Droidok (Kiss Boldizsár, Dr. Oláh Attila, Dr. Suhai Ferenc Imre); Szívroham1 (Gombos Balázs, Bőrkúti Hugó, R. Nagy András); Szívroham3 (Déri Dávid, Gelencsér Róbert, Velkey-Guth Ádám); Szívroham4 (Dr. Hartyánszky István, Kisbakonyi Fanni, Hartyánszky István); Szívroham5 (Dr. Kovács Barnabás Péter, Dr. Kőszegi Andrea, Dr. Tóth Roland). Az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézettől idén két csapat is indult: Running Anatomy I. (Tóth Tímea Zsófia, Dr. Puskár Zita, Nyámándi Piroska), és a Running Anatomy II. néven (Dr. Baksa Gábor, Dr. Bárány László, Pálfi Emese).

A II. Egészségőr Kupa ünnepélyes díjátadóját augusztusban rendezik majd meg.

Homonnay-Bukovenszki Orsolya

Fotó: BSI

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.