Tizennégy egyesület közel 500 sportolója versengett a Győrben megrendezett 2017-es Cheerleader Magyar Bajnokságon, ahol a Semmelweis Egyetem csapata harmadik helyen végzett. A hazai csapatok a versenyen kvalifikációt szerezhettek az idei Európa-bajnokságra.

Nagy-Kismarci Bence, a SE Cheerleaders vezetőedzője honlapunknak elmondta, hogy az egyetem csapata két kategóriában versenyzett. Az „NewG” nevű formáció a 14 év fölötti, ún. Senior All Girl Group Stunt kategóriában indult, és ez volt az első hivatalos versenyük, míg az „5 W” variáció a férfi-női vegyes, ún. Senior Coed Cheer Teamben képviseltette magát – tette hozzá.

Mint mondja: a Medikus Kupa után határozták el, hogy indulnak a versenyen. Bár felkészülési idejük a többi csapathoz képest rövidebb, mindössze öt hét volt, mégis kimagasló eredményeket értek el a bajnokságon, és a csapatok hibátlan gyakorlatot hajtottak végre – emelte ki. A 2017-es prágai Európa-bajnokságon a Magyar All Girl Válogatott is színre lép, köztük a Semmelweis Egyetem öt cheerleaderével – mondja a vezetőedző.

Homonnay-Bukovenszki Orsolya
Fotó: SE Cheerleaders (Facebook)

Galéria

8kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.