József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör különleges akciója keretében kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem minden munkatársának és hallgatójának az alábbi előadásra.

Kedvezményes jegyár: 1000 Ft/fő/előadás
Helyszín: József Attila Színház (1134 Budapest, Váci út 63.)
Időpont: 2017. május 30. (kedd) 18 órától

Ottlik Géza öröksége – a Mester és tanítványai

irodalmi kávéházi előadás

Ajánló:

Bálvány. Referenciapont. Az újnyugatos írók, költők „közös nevezője”. Rónay László irodalomtörténészt, az irodalomtudományok doktorát idézve: „Ottlik… Ha kiejtjük ezt a nevet, megborzongunk, mert valami lenyűgöző jelenik meg emlékezetünk fakuló vásznán. Egy jelenség, és lenyűgöző művek egész sora.” (Nyugat Plusz 2014/2.) Ottlik Géza 1912. május 9-én született Budapesten, így az Újnyugat Irodalmi Kör és a József Attila Színház közös irodalmi szalonestje egyúttal egy géniusz előtti – születésnapi – főhajtás is. Az Iskola a határon szerzőjének életműve azonban nem tűri a múlt időt. Előadásnak ezért is fontos részei az Ottlik-szövegek mellett a kortárs alkotók Ottlik inspirálta gondolatai, reakciói, művei.

„A valóság se nem szép, se nem csúf, se nem rossz, se nem jó, sőt, értelme sincs semmi, amíg mi művészek értelmet nem adunk neki, ihlettel, látomással, lelkünk teremtő erejével szépséget, igazságot és jóságot nem lehelünk belé.” (Ottlik Géza)

Az előadás után Bolyhos-pálinkaköltemények kóstolójára várják az értő publikumot.

Előadó, zene: Kálloy Molnár Péter
Előadó: Létay Dóra
Művészeti vezető: Szabó Zoltán Attila
Vendég: Debreczeny György, Hegyi Botos Attila
Rendező: Kálloy Molnár Péter

Jegyigénylés:

Jegyigényét, kérjük, május 29-ig jelezze a darabszám megnevezésével a protokoll@jozsefattilaszinhaz.hu e-mail címen,a +36 1 270 7565-ös vagy a +36 30 933 4727-es telefonszámon!

A Semmelweis Egyetem hallgatói és munkatársai részére igénybe vehető állandó kedvezményekről erre a linkre kattintva olvashat.