József Attila Színház különleges akciója keretében kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem minden munkatársának és hallgatójának az alábbi határon túli vendégelőadásokra.

Kedvezményes jegyár: 1500 Ft/fő/előadás

Helyszín: József Attila Színház (1134 Budapest, Váci út 63.)

 

Hatházi András: Manka

ősbemutató
A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat vendégjátéka – Stúdióelőadás a nagyszínpadon
Időpont: 2017. május 24. (szerda) 19:00

Ajánló:

Mi kell ahhoz, hogy a harmincnégy éves szokást, a jól bevált, megbízható, egyetlen menedéket jelentő mindennapos rutint felrúgjuk? Mikor leszünk annyira öregek, hogy elmondhatjuk magunkról: minket már semmi sem lep meg, még a szerelem se? Mi kell a gyilkossághoz? Féltékenység? Düh? Titok? És egyáltalán: meddig titok a titok? Ki a tettes? Aki elkövet, vagy aki hagyja, hogy elkövessék mások? Vannak nagy kérdések a hétköznapokban? Vagy csak zseninek álcázott őrültek, akik mindenfélét összehordanak, csak hogy eltöltsék végre az időt? Miről kell meggyőződnünk? Meg kell győződnünk egyáltalán? Lehetünk-e bizonyosak bármiben is? Hét ember a színen, mindenki szeret, mindenki hisz, mindenki csordultig tele jó szándékkal. És akkor mégis: miért olyan nehéz együtt lenni? Ki az ember? Mi az ember? Vagy nincs semmi más, csak színház?

Rendező: Hatházi András M.V.


William Shakespeare: Rómeó és Júlia
tragédia
A komáromi Jókai Színház vendégjátéka
Időpont: 2017. május 28. (csütörtök) 19:00

Ajánló:

Ha van a világirodalomban történet, amely idős és fiatal számára egyaránt ismerős, kedves, az a Rómeó és Júlia. Ha van közhely, ami ehhez kapcsolódik, akkor az a „szerelem mindent legyőz” általánosítás. Pedig ha újraolvassuk a történetet, azt látjuk, hogy a szerelem valóban túllép a megosztottságon, s nem vesz tudomást pártpolitikáról, de hogy legyőzhet-e mindent, s ha igen, milyen áron, ebben már a négyszáz éve elhunyt költőóriás sem túl optimista. Fiatal életek hullnak porba, sokat ígérő lehetőségek hunynak ki egy pillanat alatt – s miért? Mert a társadalmi megosztottság megszabja a határokat és a szabályokat. Klasszikus szép mese. Legyintsünk csak, hol van ez ma már? Aztán nézzünk körül és gondoljuk ezt át újra!

Rendező: Martin Huba M.V.

Jegyigénylés:

Kérjük, jegyigényét május 22-ig, hétfőn 12 óráig jelezze az előadás és a darabszám megnevezésével a protokoll@jozsefattilaszinhaz.hu e-mail címen vagy a +36 30 933 4727-es telefonszámon.

A Semmelweis Egyetem hallgatói és munkatársai részére igénybe vehető állandó kedvezményekről erre a linkre kattintva olvashat.