Huszonegy műalkotás díszíti a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika folyosóit az intézmény által szervezett képfelajánlási kezdeményezésnek köszönhetően. A képeket elsősorban a gyerekrendelők előtti várókban, az STD centrum váróiban illetve az I. emeleten helyezték el. A felhívásra hét művész jelentkezett és ajánlotta fel képeit, köztük a Semmelweis Egyetemen végzett orvosok, valamint hallgatók is.

Az alkotók önzetlenül, segítő szándékkal kínálták fel műveiket, melyek közül a klinika munkatársaiból álló Bíráló Bizottság választotta ki a legjobbakat. A kiállított művek között rajzok, fotók, grafikák és festmények is megtalálhatóak. Érkeztek olyan alkotások is, melyeket kifejezetten erre a célra készítettek – mondta el Bujtor Erzsébet, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika munkatársa, a kezdeményezés ötletgazdája. Hozzátette, hogy a felhívást elküldték minden alkotónak, aki korábban érintett volt az Alumni Kiállításokban, a céljuk az volt, hogy megszínesítsék a folyosó fehér falait.

 

A tárlat megvalósulását a Klinika NÉKÁM Alapítványa is segítette, a képek keretezése, a névtáblák elkészítése és a fotók előhívása az ő hozzájárulásukkal valósult meg.

HBO

Fotó: Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.