A Semmelweis Egyetem vendégprofesszori oklevelét vehette át dr. Gianmarco de Donato, a University of Siena, azaz a Sienai Egyetem Érsebészeti Osztályának vezetője dr. Szél Ágoston rektortól. Az ünnepélyes keretek között megtartott eseményen jelen volt még dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja és dr. Wéber György, a Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet igazgatója.

Dr. Wéber György honlapunknak elmondta, hogy a nemzetközi szinten is kimagasló érsebészeti tevékenységet végző dr. Gianmarco de Donatóval már évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol a Kísérletes és Sebészeti Intézet, mind tudományos, mind sebészeti területen. Dr. Wéber György hozzátette, hogy korábban az ő meghívására érkezett Magyarországra az olasz professzor, aki azóta is rendszeresen folytat oktatói tevékenységet az egyetemen, rezidenseknek és medikusoknak egyaránt tartott eddig is előadásokat. Vannak rendszeresen visszatérő kreditpontos képzések orvostanhallgatók számára, valamint továbbképző tanfolyamok szakorvosoknak.

Az átadón szó esett a jövőbeni tervekről és kitértek arra is, hogy a bár a vendégprofesszori meghívás egy éves időtartamra szól, de a későbbiekben is számítanak a kiemelkedő oktatói munkájára – ismertette röviden dr. Wéber György.

Homonnay-Bukovenszki Orsolya

Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

Galéria

5kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.