Április 14-én korlátozottan lesz elérhető az egyetemi levelezőrendszer

2017. április 14-én reggel 8 órától várhatóan este 8-ig az Informatikai Igazgatóság elvégzi a GroupWise levelezőrendszer frissítését. Az újabb változat jóval korszerűbb technikai hátteret biztosít az egyetemi levelezés számára. A felhasználók a saját gépükön található kliens program frissítése után találkozhatnak majd a korábbihoz képest modernebb külsővel és kibővült, felhasználóbarát funkciókkal. A leállás az egyes felhasználók számára nagyjából egy órás kimaradást jelent majd, azonban a webmailes és mobiltelefonos levelezési szolgáltatás nem lesz elérhető a frissítés napján 8 és 20 óra között.

A Semmelweis Egyetem egységeinek levelezési rendszerét 12 szerver (ún. Postoffice) szolgálja ki, ezeket egyesével frissítik az Informatikai Igazgatóság munkatársai. Egy-egy szerver naprakésszé tétele legfeljebb egy órát vesz igénybe, így az egyes felhasználókat, ha a telepített GroupWise programot (kliens) használják, mindössze ennyi időre érinti a leállás. A folyamatban lévő munkameneteket a rendszer automatikusan elmenti. A mobiltelefonokon a levelezés a pénteki – munkaszüneti – napon nem fog működni, ahogy a webmailes felület sem. A webmailes felület a frissítést követően azonnal a megújult verzióban lesz elérhető, a mobil kapcsolódásoknál pedig az eddigi beállításokkal lehet használni a rendszert.

A felhasználók számítógépein található GroupWise kliens programot az egyetem egyes szervezeti egységeiben a helyi informatikusok a következő hetekben egyesével fogják frissíteni, ami várhatóan eszközönként 15-20 perces munkát jelent. A kliensek frissítése javasolt, de nem kötelező – a levelezőrendszer a régi programverzióval is használható lesz a szerveres háttér megújítása után, de az új, korszerűbb külső és funkciók csak a helyi frissítést követően lesznek elérhetőek.

Keresztes Eszter

printNyomtatás ▲ Fel ◀ Vissza

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.