ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

  • a munkatársaknak és diákoknak 20% kedvezmény bármelyik kiállításra (a teljes jegyárból)

Alex Webb: A fény szenvedése

Kiállítás megtekinthető: 2017. március 1. – április 9.

AJÁNLÓ

A MAGNUM nemzetközi fotóügynökség kiemelkedő kortárs alakjának, Alex Webbnek a The Suffering of Light (A fény szenvedése) című anyagát most először láthatja a közönség Magyarországon. A kiállítás – amely a Budapest Fotófesztivál kiemelt eseménye – a modern színes fotográfia úttörőjeként számon tartott művész első átfogó monográfiáját mutatja be 63 képben, köztük legismertebb munkáival, amelyek három kontinens számos országában készültek. Alex Webb az amerikai kortárs fotográfia megkerülhetetlen alakja. Látványos képeit az intenzív színek, az erős fények és árnyékok használata jellemzi. Fotográfiái többrétegű, komplex alkotások, műfajokat átfogva ötvözik a streetphoto, a fotóriportázs és a művészi fotográfia stílusát.

ARCHIV: A Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének kiállítása

Kiállítás megtekinthető: 2017. március 15. – május 14.

AJÁNLÓ

A Műcsarnok#Box több mint egy éve tartó, az egyetemi szintű művészképzés helyszíneit bemutató kiállítássorozatában Eger, Pécs, a MOME és a METU után most a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete (AMI) mutatkozik be. A kiállítás kurátora, Soltra E. Tamás szobrász és éremművész azt az általa vezetett formatani alapozó kurzust és az ebből létrejött archívumot mutatja be, amelynek gyakorlatain építészek, dizájnerek és grafikusok, azaz az AMI mindhárom szakának hallgatói részt vesznek. Az ARCHIV című kiállítás műhelymunkák gyűjteménye, a soproni művészképzés elmúlt két évtizedének taktilis levegővételéből nyújt válogatást. Az ARCHIV kiállítás egybeesik az Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalonnal: az együttállás okán, a soproni jelenlét most nem az összegzésről, végeredményről ad számot, hanem a névtelen kezdetről, a közösen megtett útról. A kiállított plasztikák a vitrinekben mint virtuális spirituszban tárolt fosszíliák, a régi kémiai biológiai szertárak és tanodák hangulatát idézi, amelyben egyfajta szemlélődő belső párbeszéd alakulhat ki a látogatóval.

Titok, rejtély. Beszélgetések filmekről

Film: Michael Haneke: Rejtély
(Caché, 117 perc, 2005)
Előadó: Vincze Teréz filmtörténész

AJÁNLÓ 

Egy középosztálybeli francia család életét váratlanul rejtélyes videokazetták forgatják fel. A küszöbükön hagyott felvételek azt dokumentálják, hogy valaki megfigyeli, szemmel tartja őket. Ki lehet a megfigyelő? Milyen céllal zajlik a megfigyelés? Kinek az érdekeit szolgálja a sok, kísérteties és megfejthetetlennek tűnő rejtély felszínre hozása? Hanekét e filmben az egyéni lelkiismeret-vizsgálat, a kollektív történelmi bűnök beismerésének problémája, és a film mint médium e folyamatokban betöltött szerepének kapcsolata érdekli. A film egyszerre történelmi, médiaelméleti és filozófiai elmélkedés izgalmas és rejtélyes nyomozásba csomagolva.
Jegyár: 800 Ft

A Semmelweis Egyetem hallgatói és munkatársai részére igénybe vehető állandó kedvezményekről erre a linkre kattintva olvashat.