Kedvezményes jegyek a Concerto Budapest koncertjére

A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar különleges akciója keretében kedvezménnyel kínál jegyeket a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak a Művészetek Palotájában rendezett Kocsis Zoltán emlékkoncertre.

Helyszín:
Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Időpont:
2017. március 8. (szerda) 19:30
Kedvezmény:
III. kategória:  fsz.24.sor, vagy I.em. pódiumerkély                              3000/db
IV. kategória: II. emeleti oldalerkély, vagy II. emeleti középerkély         2200/db
Jelentkezés:
Kérjük, részvételi szándékát a menus.monika@concertobudapest.hu címen, a rendelt jegy darabszámának és kategóriájának feltüntetésével jelezze.
A visszaigazolást követően a jegyeket március 6-án hétfőn 8-12 és 13-16 óra között lehet átvenni a Concerto Zeneházban.
Jelentkezési határidő:
2017. március 3. (péntek) 10 óra

Műsor:
Mozart: A-dúr zongoraverseny, K.488
Beethoven: IX. (d-moll) szimfónia, op. 125

Érdi Tamás – zongora
Szabóki Tünde – ének,
Schöck Atala – ének,
Megyesi Zoltán – ének,
Bakonyi Marcell – ének,
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Vezényel: Keller András

Ajánló
Kocsis Zoltán a magyar zene történetének egyik legnagyobb hatású művésze volt, korai halála pótolhatatlan veszteség mindnyájunk számára. Március 8-án ő dirigálta volna a Concerto Budapestet, a hangversennyel most előtte tisztelgünk, rá emlékezünk.

A harmincéves Mozart lágy virtuozitással és költőien kifejező fafúvós szólamokkal alkotta A-dúr zongoraversenyét. Az 1786-ból való darab már a Bécs műértő közönsége által ünnepelt szerzőt állítja elénk: a filmzenékben is gyakorta megidézett, érzelemdús versenymű a zeneszerző életének legtermékenyebb fél évében keletkezett. Az az Érdi Tamás játssza most a darabot, aki Kocsis Zoltán mentoráltja volt és akiről így vallott a művész: „Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek. Úgy hiszem, hogy a játékában bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges… egy olyan új világot, dimenziót nyit meg, amit más nem.” (Kocsis Zoltán, Parlando, 2010. január).

Beethoven IX. szimfóniája az emberi összetartozás, a humánus értékek tökéletes megfogalmazása. A remekművet az Unesco felvette „A világ emlékezete” listájára, elismerve ezzel kimagasló kulturális szerepét, egyetemes értékét. Ily módon tisztelegve az emberiség történelmének egyik művészi csúcsteljesítménye, alkotója előtt, ahogyan azt most a Concerto Budapest is teszi Kocsis Zoltán előtt.

Kérjük, jegyfoglalásnál, illetve jegyvásárlásnál minden esetben hivatkozzon erre a hírlevélre!

A Semmelweis Egyetem hallgatói és munkatársai részére igénybe vehető állandó kedvezményekről erre a linkre kattintva olvashat.

A kép forrása: concertobudapest.hu