Cikkünk frissül!

A látogatási tilalmak feloldása 2017. február 23-án elkezdődött, erről az alábbi cikkünkben található bővebb információ.

Látogatási tilalom van érvényben az influenzajárvány miatt a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán, a Transzplantációs és Sebészeti Klinikán, az I. és II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikákon, a II. Sz. Belgyógyászati Klinikán, az I. és II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikákon, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán.

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti, a II. Sz. Belgyógyászati, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás, továbbá a Transzplantációs és Sebészeti Klinikákon teljes látogatási tilalom van életben, ami azt jelenti, hogy a fekvőbetegek hozzátartozói nem tartózkodhatnak a klinikák területén.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán a látogatási tilalom ideje alatt az Intenzív Terápiás Osztályon és az Újszülött Intenzív Osztályon – a látogatási rendnek megfelelően – mindkét szülő látogathatja a betegeket. A klinika többi osztályán csak az egyik szülő kísérheti és látogathatja a betegeket.

A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika osztályain csak egy szülő tartózkodhat a gyerekek mellett.

Az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán a látogatási tilalom a Gyermekágyas Osztályra vonatkozik.

Szintén tilos a látogatás a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, kivételt képeznek ez alól a Neonatális Intenzív Centrum koraszülötteinek szülei.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán a látogatási tilalom a főépület I. és II. emeletét érinti.

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika három egységében – Központi Betegellátó Épület (Korányi), Kútvölgyi út 4., Városmajori Szív- és Érgyógyászati klinikai egység – szintén látogatási tilalmat rendeltek el.

A látogatási tilalomban érintett hazai intézmények listáját az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján lehet elérni. A Semmelweis Egyetem klinikáin elrendelt látogatási tilalmak folyamatosan frissített listája az alábbi táblázatban követhető:

intézmény látogatási tilalom kezdete érintett osztályok
II. sz. Belgyógyászati Klinika 2017.01.25. Egész klinika
I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika 2017.01.24. Egész klinika: az Intenzív és Neonatalis Intenzív Osztályokon a betegeket csak a szülők látogathatják, a többi osztályon a betegeket csak egy szülő kísérheti, illetve látogathatja.
II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika 2017.01.24. Egész klinika:az osztályokon fekvő betegeknél kizárólag csak egy szülő tartózkodhat, és több látogatót nem fogadhatnak.
I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika 2017.01.25. A Gyermekágyas Osztályra vonatkozó tilalom.
II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika 2017.01.26. Egész klinika,  kivéve a NIC-en fekvő koraszülöttek szülei.
Transzplantációs és Sebészeti Klinika 2017.01.13. Egész klinika
Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika 2017.01.25. Egész klinika
Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika 2017.01.18.  Főépület I-II. emelet
Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika 2017.01.26. Három egysége: Központi Betegellátó Épület (Korányi), Kútvölgyi út 4., Városmajori Szív- és Érgyógyászati klinikai egység
Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika 2017.01.27. Egész klinika

KEE
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.