Az ember köré épülő komplexitás lehet a közös nevező a hely szellemisége és a képei között – mondja Incze Mózes festőművész, akinek alkotásaiból a napokban nyílt kiállítás a Semmelweis Szalonban. A december 13-ig látható tárlatot dr. Bánhidy Ferenc általános rektorhelyettes nyitotta meg, a művész beszélgetőtársa pedig dr. Borsos Mihály fotográfus volt.rs55966_ka-20161123-img_3432-scr

„ Incze Mózes egy csodálatos képességű ember, aki megpróbál nekünk jót tenni azáltal, hogy láthatjuk a képeit, amelyek érzelmeket kovácsolnak bennünk, és segítenek minket  boldogabbá tenni” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a tárlatot dr. Bánhidy Ferenc általános rektorhelyettes.

Tizenhét tétel szerepel a címlistán. Az alkotásokat pedig az a felismerés hozta össze egy kiállítássá, hogy rájött, vannak olyan gondolatok, motívumok, amelyek nem tudatosan ugyan, de vissza-visszatérnek műveiben – mondta Incze Mózes. Példaként a fizikai és a gondolati tér egymásra vetüléseit említette hozzátéve, hogy az ember köré épülő komplexitás lehet a közös nevező a hely szellemisége és a képei között. A festőművész szerint a képzőművészet anatómiai kutatásai sokáig egyet jelentettek az orvostudomány fejlődésével, jó ideje szétváltak ugyan, de ő, mint vizuális szótárat alkalmazza most is.

Incze Mózes kiállítása – előzetes bejelentkezés után – 2016. december 13-ig tekinthető meg a Semmelweis Szalonban. (Kapcsolat a bejelentkezéshez: e-mail: rendezveny@semmelweis-univ.hu,  tel.: 06 20 663 2055)

Kele Tímea
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Galéria

10kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.