rs55508_ka-20161119-img_3077-scrElla Krisztina a Molekuláris Orvostudományok Doktori Iskola hallgatójaként dr. Káldi Krisztina témavezetésével végzi kutatómunkáját az Élettani Intézetben. A rangos Brain, Behavior, and Immunity folyóiratban megjelent mindössze háromszerzős cikke a humán neutrofil granulociták működésének napszaki szabályozásával kapcsolatos átfogó tanulmány.

rs55509_ka-20161119-img_3080-scrDr. Grolmusz Vince Kornél a II. Sz. Belgyógyászati Klinikán dr. Patócs Attila témavezetésével végzi kutatómunkáját a Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola hallgatójaként. 2016-ban két első szerzős cikke jelent meg, melyek közül az egyikben a mikroRNS expresszió sejt-ciklustól függő változásait vizsgálta, míg a másikban a mellékvesekéreg-karcinóma egy új malignitási markerét azonosította.

rs55510_ka-20161119-img_3084-scrDr. Hosszú Ádám kutatómunkáját az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán dr. Fekete Andrea témavezetésével végzi a Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola hallgatójaként. Az Amerikai Nefrológiai Társaság igen rangos folyóiratában megjelent munkájában leírta a Sigma 1 receptor aktiválódásának protektív hatását a vese iszkémiás-reperfúziós károsodásában.

Ifjabb dr. Farkas Zsolt Gyula az Apáczai Csere János Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait jeles eredménnyel. Egyetemi tanulmányai során egy évet töltött az Amerikai Egyesült Államokban, a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Karán. Itt a magyar származású Thomas Detre professzor volt a mentora. 1995-ben avatták orvosdoktorrá. A doktori ösztöndíjas ifjabb dr. Farkas Zsolt Gyula 1997. október 24-én, 28 éves korában, tragikus körülmények között, hegymászás közben vesztette életét.

Az emlékére létrehozott Veritas et Virtus Alapítvány célja az egyetem Doktori Iskolájában folyó tudományos munka, és ezáltal a PhD-hallgatók támogatása.