A feleslegessé vált, de még használható, üzemképes eszközök egyetemen belüli átadására ad lehetőséget a Vagyon- és Létesítménygazdálkodási Igazgatóság (VLGI) által létrehozott online felület. Az oldal elsődleges célja hozzájárulni az egyetem optimális eszközgazdálkodásának kialakításához, de a bonyolultabb orvostechnikai eszközökkel kapcsolatban szakmai eszmecserére is lehetőség van a felületen felajánlott eszközök mellett megadott elérhetőségeken keresztül – számolt be Rosengart Béla, a VLGI igazgatója.

RS53833_KA-20161005-IMG_9766-scr

A leselejtezni kívánt eszközöket komoly szabályok figyelembevételével kezelik a Semmelweis Egyetemen. A VLGI igazgatója úgy véli, az eszközök egyetemen belüli újbóli használatra való felajánlása még gazdaságosabb működést eredményez. Egy-egy adott egységnek szükség esetén így nem kell eszközt vásárolnia vagy bérelnie, hanem jelezni tudja igényét a honlapszortimentből választva – mondta Rosengart Béla. A honlapon található katalógusokban orvosi– és egyéb eszközökből lehet válogatni. A VLGI a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság közreműködésével hozta létre a felületet, ahol nemcsak felajánlást lehet tenni, de konkrét eszközigényeket is jelezni lehet.

A felajánlott eszközök minőségéről nyilatkoznia kell a felajánló egységnek, valamint az Orvosszakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Főigazgatóság is elvégzi a szükséges vizsgálatokat, adott esetben kisebb javításokat – számolt be Rosengart Béla. Hozzátette, hasonló célokat szolgáló lehetőség eddig is létezett, ám a webes felületen a „Szakmai kapcsolat” feltüntetése egy olyan újdonság, aminek segítségével az érdeklődő szakemberek közvetlen kapcsolatba tudnak lépni a korábbi használóval, akitől információkat kérhet a felmerülő szakmai kérdésekre és használatra vonatkozóan. Az igazgató elmondta, az eszközök cseréjére szolgáló honlap mindezek mellett könnyen áttekinthető, felhasználóbarát külsőt kapott, ahol a cseréhez szükséges valamennyi információ és elérhetőség is megtalálható.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.