Összesen hét csapat képviselte a Semmelweis Egyetemet a kifejezetten egészségügyben dolgozók számára meghirdetett Egészségőr Kupa maraton- és félmaratonváltó versenyen.  A csapatok közül a szeptember végén megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésen hárman kaptak díjat, egyikük pedig a dobogóig jutott: kategóriájában első helyet ért el a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Majori Droidok II. csapata.

ppic_Egeszsegor_kupa_dijatado_001A Budapest Sportiroda (BSI) a 23. K&H mozdulj! maraton- és  félmaratonváltó keretében idén először hívta külön versenyre az egészségügy területén dolgozókból (orvosok, gyógyszerészek, egészségügyi szakalkalmazottak, tudományos kutatásban tevékenykedők) álló 3 vagy 6 fős futó csapatokat, meghirdetve számukra az Egészségőr Kupát. A versenynek a június 12-i K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó adott keretet, ahol összesen 1600 csapat tízezer futója vett részt.  Az egészségügyben dolgozókat csaknem 300 futó képviselte a versenyen. Az Egészségőr Kupa egyik ötletadója dr. Zima Endre, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika egyetemi docense, aki egyben a BSI futónagykövete is.

A versenyt hagyományteremtő szándékkal azért indították el a szervezők, hogy lehetőséget kínáljanak az emberek egészségéért dolgozóknak arra, hogy személyes példamutatásukkal hívják fel a figyelmet a fizikai aktivitás, a rendszeres testmozgás pozitív hatásaira. A csapatok két távban és négy kategóriában indulhattak: a maratonváltó 6 fős férfi/vegyes, illetve női csapatok 42,2 kilométert futottak, a félmaratonváltó 3 fős férfi/vegyes, illetve női csapatai pedig 21,1 kilométeres távot teljesítettek. A vegyes összetételű csapatokat a férfiak között értékelték.

ppic_Egeszsegor_kupa_dijatado_052A júniusi futóverseny eredményhirdetését szeptember végén tartották, a Semmelweis Egyetem három csapata díjazással zárta az Egészségőr Kupát: a félmaratonváltó férfi/vegyes csapatok kategóriájának első helyezettje a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Majori Droidok II. csapata lett (Dr. Ábrahám Pál, Lakatos Csenge, dr. Szigethi Tímea).

A maratonváltó férfi/vegyes csapatok kategóriájában a Mentálhigiéné Intézet LaMentál csapata (Bálity Csaba, Bóné Veronika, dr. Pilinszki Attila, Semsey Gábor, dr. Török Gábor, dr. Török Szabolcs) hatodikként ért célba, a női félmaratonváltón a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Vasladyk csapata (Cao Chun, Czira Csilla, Komár Adrienn) pedig szintén hatodik lett a kategóriájában.

A Semmelweis Egyetem intézményeit képviselték a futóversenyen az alábbi csapatok is: SzívRoham – Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika (Dr. Bittera Csaba, Bőrkúti Hugó, dr. Hartyánszky István, Gombos Balázs, Gyöngyösi Attila, R. Nagy András); Ambulancia 1. – Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinika (Dr. Bérczy Kinga, dr. Joób-Fancsaly Árpád, dr. Komlós György); Ambulancia 0,5 – Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinika (Dr. Kálmán Fanni Sára, dr. Vingender Szonja, dr. Würsching Tamás); Running Anatomy – Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet (Dr. Baksa Gábor, Nyámándi Piroska, dr. Puskár Zita).

A szervezők 2017-ben is folytatni szeretnék az Egészségőr Kupát, és további, kifejezetten orvosoknak hirdetett futóversenyeket is terveznek a következő évre a legnagyobb budapesti versenyek keretein belül.

A versenyről és a díjátadóról készült videót ide kattintva lehet megtekinteni.

Keresztes Eszter
Fotó: BSI

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.