RS52637_KA-20160824-KA__2697-scrA Semmelweis Egyetem az egyik, ha nem a legnépszerűbb egyetem az országban,  ide tartozni oktatóként és hallgatóként is rang – hangsúlyozta dr. Szél Ágoston rektor a gólyatábor nyitóbeszédében.

Mint mondta, az egyetemnek az a feladata, hogy naprakész, modern tudást adjon át a hallgatóknak, nekik pedig eredményesen kell ezt magukba szívni. Úgy fogalmazott: kettőn áll a vásár, vagyis az oktatók és hallgatók nem ellenfelei egymásnak, hanem partnerek. Ezen még az sem változtat, ha az oktató néha kénytelen negatív véleményt megfogalmazni  jobbítási céllal – jelentette ki, hozzátéve: reméli, ezt a hallgatók is így látják majd.

RS52606_KA-20160824-KA__2786-scrA rektor gratulált a felvételt nyert hallgatóknak és arra buzdította a gólyákat, építsék fel úgy az egyetemi éveket, hogy élvezettel érjenek el eredményeket, mert így életre szóló élmény lesz a következő öt-hat év.

Kedden vette kezdetét a hagyományosan az Instruktor Öntevékeny Csoport által szervezett Semmelweis Egyetem gólyatábor a tatai ifjúsági táborban, melyen nagyjából 500 frissen felvett hallgató vesz részt. Az első két napon ismerkedős csoportfoglalkozásokat tartanak számukra a szervezők és szemléltetik az egyetemi élet legfontosabb tudnivalóit is. Az egyetemi vezetők részvételével tartott szerdai fórumon a gólyák közvetlenül is feltehették a kérdéseiket a karok és a különböző szervezeti egységek képviselőinek.

RS52602_KA-20160824-KA__2795-scrLesz sportnap és egész napos strandolás is, ahol a különböző szakok összetartását próbálják majd erősíteni. Esténként a tábor területén belül szabad bulizást biztosítanak, ugyanakkor fontos, hogy a tábor ekkor is zártkörű, vagyis külsős résztvevők nem mehetnek be.

Tóth-Szabó Szilvia
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.