RS49917_KA-20160630-IMG_4228-scrIdén hatodik alkalommal adták át a RegölyMérei díjakat. Az alapítvány kuratóriuma és neves szakmai bizottsága minden évben magas pénzjutalomban részesíti azokat a fiatal orvosokat és orvostanhallgatókat, akik kutatásaikkal méltón viszik tovább prof. dr. Regöly-Mérei János emlékét. Idén 400 ezer forintot osztottak szét a legjobb pályázatírók között. A díjakat dr. Karádi István, az alapítvány kurátora adta át.

2016-ben a Regöly-Mérei Alapítvány díjazottai:

Klinikai Orvostudomány kategória:

  1. helyezett: dr. Benke Kálmán

Kísérletes Orvostudomány kategória:

  1. helyezett: dr. Szalma József

Orvostanhallgató kategória:                                                

  1. helyezett: Varga Gábor

A kuratórium emlékplakettel jutalmazta és külön dicséretben részesítette dr. Varga Ádámot, dr. Sziklavári Zsoltot és dr. Ottlakán Aurélt. A Regöly Alapítvány Kuratóriumának javaslatára a Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió nagy értékű különdíjat ajánlott fel dr. Ottlakán Aurélnak. Az Akadémiai Kiadó különdíjazottai: dr. Benke Kálmán, dr. Szalma József, dr. Ottlakán Aurél, dr. Varga Ádám, dr. Sziklavári Zsolt és Varga Gábor.

Dr. Rácz Károly, az Orvosi Hetilap főszerkesztője döntése alapján Varga Gábor orvostanhallgató lehetőséget kap arra, hogy pályaművét, kutatását a lapban bemutathassa.

DP

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.