RS49317_KA-20160617-IMG_2872-scrJúnius 1-jétől Heitler Krisztina a Belső Klinikai Tömb (BKT) új igazgatója. A tömb szerkezetében is változás történt: a központi igazgatáshoz tartozó egységek gazdasági-üzemeltetési ügyei a Hálózatirányítási Igazgatósághoz kerültek, így a BKT egy szinte tisztán klinikai tömb lett. Heitler Krisztina úgy véli: a jó működés egyik kulcsa a szakmai és a gazdasági terület jó együttműködése.

Az új igazgató 2004 óta dolgozik az egyetemen, 2009 óta az Urológiai Klinika gazdasági vezetője, 2015 óta pedig a Biztonságtechnikai Igazgatóság gazdasági vezetői feladatait is ellátta. Mint hangsúlyozza, az Urológiai Klinikán megszerzett tapasztalataiból számos dolgot tud majd hasznosítani új feladatkörében, de az is nagy segítséget jelent számára, hogy a Szegedi Tudományegyetem Phd-hallgatójaként fő kutatási területe az egészségügyi finanszírozás.

Heitler Krisztina első lépésben a tömbhöz tartozó mind a hét klinika, illetve intézet igazgatóját felkereste. A helyzetfelmérést követően az eljárásrendek kialakítását tartja a legfontosabb feladatnak, ami az átlátható és egységes működés alapja. Szintén nélkülözhetetlen a szakigazgatóságokkal való együttműködés szorosabbá tétele – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy egyfajta híd szerepet is szeretne betölteni a klinikák és a központi egységek között.

RS49310_KA-20160617-IMG_2916-scrAz igazgató kiemelten fontosnak tartja, hogy jó együttműködést alakítson ki a vezető gazdasági koordinátorokkal és a műszaki területen dolgozókkal, célja, hogy az ő munkájukat segítse. A hatékony működés egyik alappillére, hogy tudjunk a szakmával együtt dolgozni, ki tudjuk őket szolgálni – fogalmaz.

A Belső Klinikai Tömbhöz tartozik a II. Sz. Belgyógyászati Klinika, a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, a Szemészeti Klinika, a I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, a Transzplantációs és Sebészeti Klinika, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika valamint a I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.