tz_20160611_0282_1Családháló díjjal tüntették ki a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikát a kismamák szavazatai alapján. Az intézmény a 2015 szülészete kategóriában lett első helyezett. A díjat dr. Gimes Gábor, a klinika igazgatóhelyettese vette át.

A II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán 1881-ben indult meg a betegellátás, 1898 óta a mai helyén működik az Üllői úton. Az elmúlt 130 év alatt a klinika célja volt a legkorszerűbb módszerek bevezetése a szülészet-nőgyógyászatban – olvasható a Családháló portálon megjelent méltatásban. Mint emlékeztetnek, a klinika Neonatológiai Intenzív Centruma a Korányi projekt keretében kibővült és átalakult, jelenleg 23 koraszülött intenzív ággyal működik. Az anyák a koraszülöttek ellátásában is részt vehetnek, sőt külön baba-mama szoba áll rendelkezésre, hogy hazabocsátás előtt összeszokjon anya és gyermeke, ezzel az otthoni ellátás is biztonságossá váljék. A klinika biztosítja, hogy az apák is jelen lehessenek a vajúdás során, sőt még a császármetszés alatt is párjukkal lehetnek.

tz_20160611_0160_nagyAz immár negyedik alkalommal átadott Családháló díjjal azon szakemberek és intézmények munkáját ismerik el, akik kiemelkedő tevékenységet végeztek a gyermekvállalásért, gyermeknevelésért és a gyermekek egészségéért.

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztérium parlamenti államtitkára és Paulik András, a Családháló portál főszerkesztője adta át annak a tizenhárom díjazottnak az oklevelet, akiket 3500 szavazat alapján, 87 jelölt közül választottak ki a lap olvasói.

További díjazottakról erre a linkre kattintva olvashat.

Németh Ákos
Fotó: Családháló

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.