Az ország csaknem összes szemészeti intézményéből érkeztek résztvevők a Magyar Szemészeti Műtősnők, Szakdolgozók XVII. Országos Továbbképző Ülésére, melyet a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája szervezett. A programot dr. Nagy Zoltán Zsolt klinikaigazgató nyitotta meg, majd dr. Süveges Ildikó, a klinika professzor emeritusa vezette le a továbbképző előadásokat. A tudományos napra 267 szakdolgozó regisztrált, a szabadon választott minősített továbbképzés 18 pontot kapott az Egészségügyi Nyilvántartási és Szakképzési Központtól.

0463A továbbképző nap a szemészeti páciensek ellátásának több területét érintette. A délelőtti előadások betekintést nyújtottak a szemfelszínt és a hátsó szegmenst érintő betegségekbe, szó volt emellett a hirtelen látásvesztés kialakulásának okairól, tüneteiről, kezelési lehetőségeiről. Az ebéd utáni szekció taglalta az akut látásvesztés okait és a lehetséges műszeres vizsgálati eljárásokat. Nagy érdeklődéssel hallgatták a szakdolgozók az ülés záró előadását, mely a szakdolgozók választandó magatartását taglalta különböző személyiségtípusú betegekkel kapcsolatban.

A konferencia megnyitása előtt tartotta meg évi közgyűlését a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete. A következő Szemészeti Műtősnők, Szakdolgozók XVIII. Országos Továbbképző Ülését 2017 tavaszán tervezi a Szemészeti Klinika megrendezni.

Forrás, fotó: Szemészeti Klinika

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.