Dékáni, igazgatói és docensi kinevezésekről döntött egyebek mellett a Szenátus. Az ülés elején dr. Szél Ágoston rektor átadta dr. Domján Gyulának az egyetemi tanári kinevezését.

Idén először készített beszámolót az elmúlt éves rektori tevékenységéről a Szenátus számára dr. Szél Ágoston. A több mint harminc oldalas dokumentumban egyebek mellett kitért a kancellári rendszer bevezetésére, az új SZMSZ megalkotására, a Klinikai Központ létrehozására, a Hallgatói Önkormányzat Alapszabályának elfogadására, a rektorválasztásra, az egyetem helyezéseire a nemzetközi és hazai tudományos listákon, az intézmény nemzetközi kapcsolataira, valamint értékelte az egyetem oktatási tevékenységét. A Szenátus elfogadta a rektori beszámolót.

RS47987_KA-20160428-IMG_2256-scr

Ismét dr. Gaál Pétert választotta az Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánjának a testület, így július 1-től továbbra is ő lesz a kar vezetője. Igazgatói és intézetvezetői pályázatokról is szavaztak a szenátorok. Meghosszabbították dr. Ferdinándy Péter (Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet), dr. Ács Nándor (II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika) és dr. Vásárhelyi Barna (Laboratóriumi Medicina Intézet) kinevezését. Új igazgatója lesz a III. Sz. Belgyógyászati Klinikának, július 1-től dr. Masszi Tamás vezeti az intézményt.

Kilenc docensi álláshelyről is szavaztak az ülésen. Az Általános Orvostudományi Karon dr. Zádori Zoltán és dr. Görbe Anikó a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézetbe, dr. Szőlősi Zoltán az Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetbe, dr. Pilling János a Magatartástudományi Intézetbe, dr. Ertsey Csaba a Neurológiai Klinikára, dr. Jeney Csaba az Orvosi Mikrobiológiai Intézetbe, dr. Bohács Anikó a Pulmonológiai Klinikára, dr. Rónai Zsolt és dr. Kardon Tamás pedig az Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Patobiokémiai Intézetbe kapott kinevezést. A Fogorvostudományi Karon dr. Kerémi Beáta az Orálbiológiai Tanszék, az Egészségtudományi Karon dr. Pálfi Erzsébet az Alkalmazott Egészségtudományi Intézet Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének docense lett.

Elfogadta a Szenátus az SZMSZ azon módosítását, amely pontosítja többek közt a tudományos tanácsadói és a kutató professzori munkakör kinevezési feltételeit, valamint egyszerűsíti a vezető oktató és kutató munkakörök pályázati eljárását.

Megszavazta a Szenátus az Mozgásszervi Daganatok Tanszéki Csoport létrehozását, mely az Ortopédiai Klinikán működik majd. Új képzések indításáról is döntött a testület: támogatták, hogy az Egészségtudományi Karon „Podiáter”, az Egészségügyi Közszolgálati Kar Menedzserképző Központjában pedig „Minőségügyi és betegbiztonsági menedzser” szakirányú továbbképzés induljon.

Tóth-Szabó Szilvia
Fotó: Kovács Attila

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.