Hét hallgató képviselte a Semmelweis Egyetemet a moszkvai First Moscow Sechenov Medical University (MSMU) által rendezett Összoroszországi Sebészeti Diákolimpián. A magyar csapat – melynek vezetője dr. Székely Andrea Dorottya, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet docense, a gyakorlati felkészítésért felelős tagja pedig dr. Juhos Krisztina, a Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet PhD-hallgatója volt – három magyar és négy külföldi hallgatóból állt, akik a versenyen kívül, a szervezők meghívására vettek részt a versenyen.

sebeszetidiakolimpiaA delegáció a Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet versenyének döntőseiből állt össze. A csapatban Major Luca, Nagy Cintia, Varga Tamás, Bianca Slotfeldt, Amir Tafesh, Skjalg Remme és Tiago Grohmann Pereira szerepelt.

Dr. Székely Andrea Dorottya elmondta, hogy a First Moscow Sechenov Medical University és a Semmelweis Egyetem – dr. Szél Ágoston rektor egyetértésével – a jövőben megvizsgálja az együttműködés kialakításának lehetőségét. 

18. moszkvai záró Prof Kinkulkina dékánasszonyA versenyre való felkészülésről a csapat egyik tagja angol nyelvű blogján is beszámolt. A bejegyzés erre a linkre kattintva olvasható. 

Pogrányi Péter
Forrás: dr. Székely Andrea Dorottya