A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) újabb öt évre, 2020 december 31-ig akkreditálta a Semmelweis Egyetemet és az öt karát. Az erről szóló oklevelet dr. Balázs Ervin, a testület elnöke adta át ünnepélyes keretek közt dr. Szél Ágoston rektornak.

RS47749_KA-20160418-IMG_0977-scr

Dr. Hermann Péter oktatásért felelős rektorhelyettes elmondta: a MAB a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény, valamint a bizottság akkreditációs elvárásai és a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdje alapján értékelte az egyetemen folyó képzést, valamint a tudományos kutatás feltételeit. RS47751_KA-20160418-IMG_0966-scrEzzel összefüggésben vizsgálta az egyetem alaptevékenységét, működését, személyi- és infrastrukturális ellátottságát, valamint a minőségbiztosítását – tette hozzá.

Az intézményi észrevételek figyelembevételével véglegesített akkreditációs jelentés alapján a MAB egy határozatot hozott, melyben megállapította, hogy az egyetem megfelel azoknak a minőségi elvárásoknak, melyeket a törvény szellemében a MAB állásfoglalása egyetemakkreditáció feltételeként szab.

Tóth-Szabó Szilvia
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.