A Zágrábi úti Sporttelepen megépülő öt teniszpálya elkészüléséig átmenetileg az Építők sporttelepén tudnak kedvezményesen teniszezni a Semmelweis Egyetem hallgatói és munkatársai, mivel a Népligeti telep zárva van.

Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója jelezte: a Népligetben korábban tervezett fejlesztéseket az ingatlan jelenleg rendezetlen helyzete nem teszi lehetővé, a vagyonkezelési joggal kapcsolatos eljárás ideje alatt pedig a sporttelep zárva tart, sporttelepezért más megoldást kerestek a teniszezési lehetőség megoldására.

Az erőforrások átcsoportosításával a jövőben inkább a Zágrábi utcai sporttelepet fejleszti az egyetem, ahol öt teniszpálya (két műfüves, két kemény- és egy salak borítású) építése kezdődött meg. A sporttelepre tavaly 18 millió forintot költött az egyetem: kicserélték, illetve felújították az elöregedett berendezéseket, új eszközöket vásároltak és megoldódott a sportközpontba érkezők kulturált fogadása is.teniszplya-e1452091303956

Az Építők Vajda Péter utcai sporttelepén az egyetem munkatársai, hallgatói és az OSC tagok 20 százalék kedvezménnyel bérelhetnek teniszpályát.
A teniszkurzusra jelentkezett hallgatók oktatását szintén itt oldja meg a Sportközpont.

Tóth-Szabó Szilvia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.