RunningAnatomyplakatkAz Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet futócsapata kampányba fogott, melynek keretén belül a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Őrzők Alapítványát, valamint a gyermekpszichiátriai ellátást segítő Vadaskert Alapítványt szeretnék támogatni. Az intézet futócsapatának tagjai  e két alapítványnak ajánlották fel a Telecom Vivicittá futóversenyen április 17-én teljesítendő távot:  futónagykövetként szeretnének adományokat gyűjteni nekik.

Dr. Mezey Szilvia, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet tudományos munkatársa honlapunknak elmondta: a futóversenyen az intézetből több mint húsz munkatárs vesz részt. Ők rendszeresen teljesítenek távokat különböző futóversenyeken, és most úgy gondolták, ezt felhasználják arra, hogy egy jó ügyet támogassanak. Hozzátette: egyetértettek abban, hogy a gyermekgyógyászat területén tevékenykedő, a gyermekgyógyászati ellátást segítő alapítványokat támogassanak, így esett a választás az Őrzők Alapítványra és a Vadaskert Alapítványra.

IMG_1139_kA Running Anatomy – Telecom Vivicitta csapat Facebook-oldala erre a linkre kattintva elérhető, ahol minden információ megtalálható az adománygyűjtő akcióról.  

A futóversenyen az intézet több vezetője és munkatársa részt vesz. Többek között ott lesz dr. Szél Ágoston rektor, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet igazgatója, dr. Gerber Gábor, az intézet általános igazgatóhelyettese, a Fogorvostudományi Kar dékánja is. A szervezésben dr. Mezey Szilvia, dr. Baksa Gábor és Pálfi Emese oktatók és Nyámándi Piroska, az intézet szakasszisztense vett részt. Rajtuk kívül hallgatók is csatlakoznak a csapathoz.

Az Őrzők Alapítványt erre a linkre kattintva, a Vadaskert Alapítványt erre a linkre kattintva lehet támogatni a jougyekert.hu oldalon keresztül.

Pogrányi Péter
Fotó: Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.