RS45048_KA-20160215-IMG_4223-scrOktatási együttműködési megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériumával a ghánai oktatási miniszterhelyettes által vezetett delegáció, melynek értelmében a Ghánai Köztársaság évente 50 hallgatót küld Magyarországra. A látogatás keretében több magyar felsőoktatási intézménybe, így a Semmelweis Egyetemre is ellátogattak tájékozódó jellegű kapcsolatfelvétel céljából. Kiemelt területként kezelik az orvostudományt, mivel Ghánában az egy orvosra jutó betegek száma nagyon magas. A vendégeknek dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes mutatta be a Semmelweis Egyetem angol és német nyelvű programjait. Kitért az egyetemen zajló oktatás részleteire, illetve a felvételi menetére. Hangsúlyozta: szigorú követelményrendszer vonatkozik a külföldi hallgatók felvételére, és az egyetem számára nagyon fontos, hogy olyan hallgatók érkezzenek, akik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak.

RS45047_KA-20160215-IMG_4224-scrDr. Pop Marcel, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője a karok befogadó kapacitásaival kapcsolatban kiemelte: az ÁOK és a FOK nem tud jelenleg több hallgatót fogadni, de az Egészségtudományi Karon, illetve a Gyógyszerésztudományi Karon lehetnek szabad kapacitások, erről az érintett karokkal szükséges tárgyalni. Szóba jöhetnek még a kihelyezett képzések, valamint mint azt dr. Hermann Péter kiemelte: a Stipendium Hungaricum lehetőséget ad hallgatók fogadására a PhD programon belül is.

A ghánai delegáció érdeklődött az egyetem nemzetközi rangsorokban betöltött helyéről. Dr. Pop Marcel ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy a legutóbbi Times Higher Education rangsor szerint a világ 200 legnemzetközibb egyeteme közé tartozik a Semmelweis.

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.