A hónap végére az utolsó, a hő- és füstelvezető rendszer javításával összefüggő munkálatok is befejeződnek a Korányi projekt keretében megvalósuló Központi Betegellátó Épületben. Ezt követően adhatja ki a Katasztrófavédelmi Hatóság a szükséges engedélyt, aminek birtokában megindulhat a költözés.

RS43601_KA-20160125-IMG_1418-scrA projekthez kapcsolódóan beszerzett új orvosi eszközöket már kiszállították az igen magas technológiai színvonalat képviselő hatemeletes épületbe, ezek telepítése folyamatos. A további, mobil eszközök szállítása március első harmadában várható, az eszközök beüzemelése pedig a használatbavételi engedély kiadása után azonnal megkezdődhet. Ezt követően az eszközök próbaüzeme és a klinikák beköltözése párhuzamosan megvalósítható.

Az Ortopédiai Klinika öt, új műszerekkel felszerelt műtővel, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika (AITK) 29, a legkorszerűbb műszerekkel felszerelt ággyal, a Radiológiai Klinika új MRI, CT és ultrahang készülékekkel kezdi meg munkáját az új épületben várhatóan áprilisban. Ezeken kívül a Laboratóriumi Medicina Tanszék, a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) és a központi betegirányító részleg kap helyet a Központi Betegellátó Épületben. Megnyílik az új épületet és a Külső Klinikai Tömb klinikáit összekötő folyosórendszer is, amelynek köszönhetően kényelmesebben érik el a betegek a különböző épületek diagnosztikus és terápiás szolgáltatásait.

RS43604_KA-20160125-IMG_1415-scrA II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika páciensei és munkatársai már 2015 óta használhatják a Korányi projekt keretében létrejött új infrastrukturális környezetet. Megújult a klinika homlokzata, új nyílászárók kerültek beépítésre, a fűtési rendszer korszerűsödött, és új, a XXI. századi igényeket kielégítő infrastruktúrájú és műszerezettségű Perinatális Intenzív Centrum kezdte el működését.

Mindezek az újítások alapvető változásokat eredményeznek a Semmelweis Egyetem betegellátási tevékenységében, emelik az egészségügyi ellátás színvonalát, valamint bővítik az oktatás és a kutatás lehetőségeit is. Mindennek elérése érdekében az egyetem vezetése számít minden egyetemi munkatárs magas szakmai színvonalú, támogató együttműködésére.

Korányi Projekt Lebonyolító Szervezet
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.