A Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság az elmúlt három évhez hasonlóan az idén is készített egyedi, elektronikusan küldhető képeslapokat, melyek letölthetőek a Semmelweis Egyetem honlapjáról. Ebben az évben három új képeslap közül választhatnak a hallgatók és a munkatársak, valamint az alábbi bejegyzésben megtalálható az elmúlt három év összes ünnepi üdvözlőlapja is.

Ha a kiválasztott képre kattintunk, az egy új fülben nagyban megjelenik. Az egér jobb gombjára klikkelve választható ki a mentési opció, az e-mailes kiküldéshez részletes technikai leírás található a képgaléria után.

(Ha a böngészője nem a képet kínálja fel, akkor az egér jobb oldali gombjával a képre kattintva válassza „A link megnyitása új lapon” lehetőséget. Az új lapon az egér jobb oldali gombjával a képre kattintva a „Kép mentése másként…” lehetőséggel a képeslap elmenthető.)

se_kepeslap_2015_1 se_kepeslap_2015_2 se_kepeslap_2015_3
A 2014. évi képeslapok
semmelweis-kepeslap_1 kepeslap_tipo2_kep_diszek
kepeslap_piktok2b semmelweis-kepeslap-4
A 2013. évi képeslapok
semmelweis-kepeslap_1 kepeslap_tipo_kep_diszek
kepeslap_piktok2b semmelweis-kepeslap-4
semmelweis-kepeslap-4 kepeslap_piktok2b
 A 2012. évi képeslapok
semmelweis-kepeslap_2012_1 kepeslap_2012_2
kepeslap_2012_3

A képek a Novell Groupwise levelezőrendszerben egyszerű csatolmányként, vagy az Ön által az e-mailbe beírt személyes szöveg után illesztve is elküldhetőek. A „Háttérkép” funkció használatával akár a képeslapra is ráírhatja személyes szavait.

(Technikai útmutató, ha nem csak egyszerű csatolmányban küldené a lapot: az “Új levél” megnyitásakor a “Megtekintés” menüpontban kapcsolja be a HTML nézetet. Ekkor az üzenet mező fölött megjelenik egy szerkesztőléc különböző ikonokkal, ezek közül vagy a „Kép beszúrása” vagy a “Háttérkép” ikonra kattintva kiválaszthatja és beillesztheti az előzőleg letöltött képet. Ha a „Kép beszúrása” opciót választja, akkor az Ön e-mailbe írt szövege a kép előtt vagy után jelenik meg. A „Háttérkép” esetében az üzenetének szövege a képeslapra írva olvasható. Ilyenkor érdemes ügyelni a szöveg elhelyezésére és méretére. A címzett szintén HTML nézetben láthatja a képeslapot. Ha a fogadó fél egyszerű szöveg nézetet használ, a képeslap csatolmányként lesz majd látható.)

Ezzel, a reményeink szerint hasznos ajándékkal kíván boldog karácsonyt és eredményekben gazdag új évet a Semmelweis Egyetem minden munkatársának a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság!

Fotók: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.