Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában, a tíz díjazott közül négyen kapcsolódnak a Semmelweis Egyetemhez. A kategória 2015-ös díjazottjai között van az egyetemről dr. Bikov András, a Pulmonológiai Klinika munkatársa, dr. Csuka Dorottya, a III. Sz. Belgyógyászati Klinika tudományos munkatársa, dr. Toldi Gergely, az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanársegédje. A Magyar Tudományos Akadémián (MTA) rendezett ünnepségen az elismerést átvehette dr. Aliczki Manó is, aki 2013-ban elméleti orvostudományokból a Semmelweis Egyetem Szentágothai János Idegtudományi Doktori Iskolájában szerzett PHD fokozatot, jelenleg az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetben dolgozik.

junior prima web (131 of 194)A további díjazottak: Csikvári Péter (matematika), Gyuris Ferenc (földrajztudomány), Hatvani István Gábor (környezettudomány), Janáky Csaba (kémia), Nagy Dávid (fizika), Tarcsay Ákos (kémia).

A 2003-ban a magyar tudomány, művészet és kultúra erősítésére, fejlesztésére alapított díjat Lovász László, az MTA elnöke, Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára, valamint Nagy Csaba, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója adták át. A díjazottakat az MFB felkérésére szakmai bizottság választotta ki elismert tudósoktól, kutatási intézmények vezetőitől kapott ajánlások alapján.

Dobozi Pálma
Fotó: Márton Bettina

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.