Dr. Benke Kálmán az Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola hallgatója a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, témavezetői dr. Szabolcs Zoltán és dr. Radovits Tamás. A „Thrombosis and Haemostasis” című folyóiratban megjelent munkájukban kimutatták, hogy a Marfan szindróma manifesztációjának súlyosságát jelentősen befolyásolja a vérplazma emelkedett homocisztein szintje, aminek hátterében a folsav anyagcsere enzimeinek genetikai polimorfizmusa állhat.

Ifjabb dr. Farkas Zsolt Gyula az Apáczai Csere János Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait jeles eredménnyel. Egyetemi tanulmányai során egy évet töltött az Amerikai Egyesült Államokban, a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Karán. Itt a magyar származású Thomas Detre professzor volt a mentora. 1995-ben avatták orvosdoktorrá. A doktori ösztöndíjas ifjabb dr. Farkas Zsolt Gyula 1997. október 24-én, 28 éves korában, tragikus körülmények között, hegymászás közben vesztette életét.

Az emlékére létrehozott „Veritas et Virtus” Alapítvány célja az egyetem Doktori Iskolájában folyó tudományos munka, és ezáltal a PhD-hallgatók támogatása.