aranyosigábornédíjAranyosi Gáborné, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika klinikavezető főnővére Batthyány-Strattmann László-díjban részesült szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként, Pálinkás Emilné, a klinika főnővére pedig Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át magas színvonalú szakmai munkájáért a Vigadóban rendezett ünnepségen.

pálinkásemilnédíj
A Batthyány-Strattmann László születésének évfordulója alkalmából tartott ünnepségen átadták a Semmelweis-díjat, a Batthyány-Strattmann László-díjakat, a Pro Sanitate-díjakat és a Miniszteri Elismerő Okleveleket. A díjazottak teljes listája ide kattintva tekinthető meg.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, az egészségügyben az elkövetkező időszak legfontosabb feladata a területi különbségek felszámolása. Kiemelte, óriási különbségek vannak az országon belül a ráfordítások tekintetében, ezért a jövőben nem a kórházak és az orvosok érdekeinek kell meghatározniuk a források elosztását, hanem a betegérdekeknek. Hozzátette, az esélyteremtés nemcsak az egészségügy, hanem a köznevelés vagy a közbiztonság területén is fontos, amihez elengedhetetlen az ágazatközi együttműködés.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár köszöntőjében arról beszélt, hogy évről évre egyre több orvost és egészségügyi szakdolgozót terjesztenek fel a különböző szakmai díjakra, és a kitüntetettek olyan személyes példával járnak elől, amelyre nagy szüksége van az országnak és az egészségügyben munkát vállalónak.

PP
Forrás: kormany.hu

Fotó: EMMI – Bartos Gyula

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.