A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések esetén jelentkezni csak egy helyre lehet, kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2015. augusztus 10-ig. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést. Alapvetően önköltséges képzések indulnak, a ponthatárokat várhatóan augusztus 26-án hirdetik ki. 

Jelentkezni  a Felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi szolgáltatáson keresztül lehet, amely előzetes regisztrációhoz kötött. Csatolni kell a bizonyítvány- és oklevélmásolatokat, igazolásokat. Augusztus 10-ig hitelesíteni kell az adatlapot, amelyet elektronikusan vagy a kinyomtatott hitelesítőlap postára adásával lehet megtenni.

RS21197_KA-20140724-IMG_7855-pont-ot-party-scrFontos információ a jelentkezőknek, hogy az így meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak, mint a jogszabályban meghatározott minimum, azaz alapképzésben 280, felsőfokú szakképzésben 240 és mesterszakok esetében 50 pontnál, ha az általános eljárásban nem hirdették meg a szakot. Ha igen, akkor viszont a kihirdetett ponthatárok a mérvadók.

A Semmelweis Egyetemen a következő önköltséges képzésekre lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban:

Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK)
Mesterképzés: egészségügyi menedzser/levelező (Budapest)
Szakirányú továbbképzések: 
– executive egészségügyi szakmenedzser/levelező (Budapest)
– laktációs szaktanácsadó vizsgára felkészítő/levelező (Budapest)
– mentálhigiénés lelkigondozó/levelező (Budapest)

Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK)
Osztatlan képzés: gyógyszerész

Tóth-Szabó Szilvia 
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem