Semmelweis Nap alkalmából elismeréseket adott át Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár és Mészáros János egészségügyi koordinációért felelős helyettes-államtitkár. Az egyetemről Semmelweis-díjban részesült dr. Szél Ágoston rektor az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai és tudományos munkája elismeréseként.

1_RS32955_KA-20150701-IMG_5909-scrAz egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át az egyetemről Dr. Pozsonyi Teréz, a III. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi docense.

RS32714_TZ_20150630_007-scrPro Sanitate-díjban részesült  dr. Fáy Kálmán, a Kútvölgyi Klinikai Tömb, Járóbeteg-ellátási Igazgatóság klinikai főorvosa az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

RS32958_KA-20150701-Képkivágás-scrCsoportos Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika Általános Bőrgyógyászati és Infektológiai Osztályának munkacsoportja, valamint az I. Sz. Sebészeti Klinika Műtős szakasszisztens munkacsoportja.

A Pesti Vigadóban tartott Semmelweis napi ünnepségen Zombor Gábor emlékeztetett arra, hogy július 1-jét 2011-től nyilvánította a kormány az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nappá. Ezen a napon meg kell állni egy kicsit és köszönteni azokat, akik a kiválók között is a legkiválóbbak – emelte ki.

DP
Forrás: EMMI
Fotó: Tuba Zoltán, Kovács Attila

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.