Bokaprotézis Napot tartott az Ortopédiai Klinika április 20-án. Az elmúlt években a regresszió sújtotta egészségügyben nem mindennapi gyakorlat, hogy olyan műtéti megoldásokat vezethetünk be, amely a csúcstechnológia kínálta implantátumokat alkalmazza. Az évek óta rutinszerűen zajló csípő, térd és vállprotézis beültetések mellett elindítottuk a bokaízület felszínpótló protézis programot.

boka1A jeles napon, amikor a program tekintetében a startpisztoly eldördült, két beteg számára tudtunk lehetőséget biztosítani a műtétre. Külön köszönetet kell mondanunk a bokaprotézis implantációban járatos Nikolaus Böhler Professzornak és Bernhard Ruhs Professzornak (Universitätsklinikum Linz – Ausztria), hogy a műtétekben segítségünkre voltak és a szakmánkban oly fontos, könyvekből el nem sajátítható műtéti trükköket és tippeket velünk megosztották.

A két műtét között lehetőségünk nyílt Böhler professzor előadását is meghallgatni, melyben a linzi munkacsoport bokaprotézis implantációs anyagát mutatta be. Terveink szerint Magyarországon először intézetünkben, az Ortopédiai Klinikán történne havi rendszerességgel a bokaprotézisre váró betegek ellátása.

Dr. Rodler Endre
Ortopédiai Klinika